ΑΠΟΨΕΙΣ

ΑΠΟΨΕΙΣ

Προσπάθεια στρατολόγησης ξένων YouTubers για άρνηση της Γενοκτονίας των Αρμενίων

Δρ. Λάμπρος Καούλλας

Published on 21/07/2021 at 15:26

Στις αρχές της εβδομάδας, ο γνωστός Αυστριακός YouTuber «Kraut» ανήρτησε ένα μήνυμα στο κανάλι του, όπου ενημέρωνε πως τον είχε προσεγγίσει μια τουρκική εταιρεία ψηφιακής επικοινωνίας με σκοπό να τον «στρατολογήσει».

Συγκεκριμένα, ο Kraut ανέφερε πως οι Τούρκοι «ρώτησαν για την τιμή του», ούτως ώστε να δημιουργήσει ένα βίντεο γι’ αυτούς. Αυτοί θα έκαναν την έρευνα και θα έγραφαν το κείμενο και ο Kraut θα το παρήγαγε, θα το κινηματογραφούσε και θα το ανέβαζε στο κανάλι του.

Καθώς ο ίδιος αρνήθηκε για συνειδησιακούς λόγους, ενημέρωσε το κοινό του σε YouTube, Reddit και Twitter και απ’ εκεί το θέμα συζητήθηκε έντονα στα ΜΚΔ, ιδιαίτερα στο «/r/Armenia» subreddit. Όπως αποκαλύφθηκε, τουλάχιστον ακόμα ένας YouTuber δέχθηκε πανομοιότυπη προσφορά.

Η δημοσιοποίηση των περιστατικών και το ενδιαφέρον που επέδειξαν κάποια αρμενικά Μέσα προκάλεσαν την αναδίπλωση (;) της τουρκικής εταιρείας, η οποία ανέφερε πως έπεσε θύμα χάκερ που εισήλθαν στα συστήματά της και έστελναν e-mail.

Στο σημερινό σημείωμα θα παραθέσουμε λεπτομέρειες από τα περιστατικά, καθώς θεωρούμε ότι αποτελούν σπάνιες ενδείξεις για τον τρόπο με τον οποίο ενδεχομένως να λειτουργεί η τουρκική προπαγάνδα στο διαδίκτυο, στρατολογώντας, επηρεάζοντας ή αλιεύοντας ίνφλουενσερς με σκοπό να τους μετατρέψουν σε πολιτικούς «πράκτορες επιρροής».

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου στην εδώ

Διαβάστε επίσης: Podcast | Πληροφοριακός πόλεμος, fake news και ο ρόλος των social media στις Ένοπλες Δυνάμεις

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ
[gs-fb-comments]
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
Αμυντική Συνεργασία Ελλάδας και Βρετανίας – Δήλωση Κοινού Οράματος με αμοιβαία υποστήριξη και συνδρομή

Αμυντική Συνεργασία Ελλάδας και Βρετανίας – Δήλωση Κοινού Οράματος με αμοιβαία υποστήριξη και συνδρομή

Ελλάδα και Ηνωμένο Βασίλειο συμφώνησαν να καταρτίζουν κάθε χρόνο ένα «Οδικό Χάρτη» που θα περιλαμβάνει τις προτεραιότητες της αμυντικής συνεργασίας, καθιερώνεται δε ετήσιος Διάλογος για την Ασφάλεια και την Άμυνα…

Pin It on Pinterest

Share This