Πολωνία | Οι ΗΠΑ εγκαινίασαν την πρώτη μόνιμη στρατιωτική φρουρά τους στη χώρα
Defence Redefined
Published on 23/03/2023 at 18:35

Οι Ηνωμένες Πολιτείες εγκαινίασαν χθες την πρώτη μόνιμη στρατιωτική φρουρά τους στην Πολωνία, κάτι που, σύμφωνα με τον Αμερικανό πρεσβευτή στη Βαρσοβία, είναι μια ένδειξη της ενότητας του ΝΑΤΟ απέναντι στη ρωσική επίθεση.

Αυτό δείχνει πως οι ΗΠΑ είναι εδώ για να μείνουν και δείχνει σε όλο τον κόσμο πως οι αυτές είναι δεσμευμένες στην Πολωνία και στο ΝΑΤΟ απέναντι στη ρωσική επίθεση, δήλωσε ο Αμερικανός πρεσβευτής στην Πολωνία Μαρκ Μπρζεζίνσκι στη διάρκεια επίσημης τελετής.

Η φρουρά, η όγδοη στην Ευρώπη, θα επιφορτιστεί με τον συντονισμό της υποστήριξης των αμερικανικών δυνάμεων που έχουν αναπτυχθεί στην Πολωνία και σε όλη την ανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ. Δημιουργήθηκε με βάση την απόφαση του Αμερικανού προέδρου το 2022 και θα λειτουργήσει ως αρχηγείο του Πέμπτου Σώματος του αμερικανικού στρατού.

Τουλάχιστον 10.000 Αμερικανοί στρατιώτες σταθμεύουν τώρα στην Πολωνία, χώρα από την οποία διέρχεται το μεγαλύτερο μέρος του στρατιωτικού υλικού που προορίζεται για την Ουκρανία.

Την εκτίμηση του εξέφρασε από την πλευρά του ο Πολωνός υπουργός Άμυνας, Μάριους Μπλάστσακ, για την μόνιμη παρουσία αμερικανικών στρατευμάτων στη χώρα του, ενώ η Ευρώπη βρίσκεται σε μια κατάσταση στην οποία η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία και προσπαθεί να ανασυστήσει την αυτοκρατορία της.

Η διοίκηση του Πέμπτου Σώματος του αμερικανικού στρατού είναι ήδη επιχειρησιακή, άρα είναι από την Πολωνία που διοικούνται οι χερσαίες αμερικανικές δυνάμεις στην ανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ, είπε ακόμη ο Πολωνός υπουργός, υπογραμμίζοντας πως η φρουρά είναι σημαντική για την ασφάλεια της χώρας του, αλλά και για την ασφάλεια του συνόλου της ανατολικής πτέρυγας του ΝΑΤΟ.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης: Πολωνία | Στέλνει μαχητικά MiG-29 στην Ουκρανία – Αντιδράσεις από ΗΠΑ, Κίεβο και Κρεμλίνο

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This