ΑΣΦΑΛΕΙΑ

ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Πολωνία | Ξεκινά η κατασκευή του τείχους στα σύνορα με τη Λευκορωσία
Defence Redefined
Published on 26/01/2022 at 12:15

Μετά από διαδικασία εξπρές, η Πολωνία ανακοίνωσε ότι είναι έτοιμη να ξεκινήσει η διαδικασία της κατασκευής του τείχους που έχει προαναγγείλει κατά μήκος των συνόρων της με την Λευκορωσία, ώστε να προστατευθεί η χώρα από την παράνομη εισβολή μεταναστών.

Το έργο θα είναι έτοιμο ως τον Ιούνιο και ο προϋπολογισμός του ανέρχεται στα 353 εκατ. ευρώ. Το ύψος του τείχους θα ανέρχεται στα 5,5 μέτρα και το μήκος του στα 186 χιλιόμετρα – από τα 418 στα οποία εκτείνονται τα συνορα της Πολωνίας με την Λευκορωσία.

Οι καταυλισμοί για την φιλοξενία μεταναστών που είχαν δημιουργηθεί άδειασαν, οι ροές έχουν μειωθεί αρκετά αλλά τουλάχιστον 12 άτομα πέθαναν από το κρύο ή την πείνα στο δάσος που βρίσκεται στα σύνορα της Πολωνίας με την Λευκορωσία τις τελευταίες ημέρες.

Το περασμένο φθινόπωρο χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες, οι πιο πολλοί από τη Μέση Ανατολή, προσπάθησαν να διασχίσουν μαζικά τα σύνορα – με τις Βρυξέλλες να υποστηρίζουν ότι αυτή η ροή ήταν υποκινούμενη από τον λευκορώσο πρόεδρο Αλεξάντερ Λουκασένκο.

Πηγή: euronews.com

Διαβάστε επίσης: Δανία | Ο επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών παραμένει υπό κράτηση για το σκάνδαλο με τις διαρροές

 

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
Αμυντική Συνεργασία Ελλάδας και Βρετανίας – Δήλωση Κοινού Οράματος με αμοιβαία υποστήριξη και συνδρομή

Αμυντική Συνεργασία Ελλάδας και Βρετανίας – Δήλωση Κοινού Οράματος με αμοιβαία υποστήριξη και συνδρομή

Ελλάδα και Ηνωμένο Βασίλειο συμφώνησαν να καταρτίζουν κάθε χρόνο ένα «Οδικό Χάρτη» που θα περιλαμβάνει τις προτεραιότητες της αμυντικής συνεργασίας, καθιερώνεται δε ετήσιος Διάλογος για την Ασφάλεια και την Άμυνα…

Ρωσικές ενισχύσεις στην Ανατολική Ουκρανία – Προετοιμασία αντεπιθέσεων από τις δύο πλευρές

Ρωσικές ενισχύσεις στην Ανατολική Ουκρανία – Προετοιμασία αντεπιθέσεων από τις δύο πλευρές

Από την πλευρά της η Ουκρανία σχεδιάζει μια ανοιξιάτικη επίθεση με στόχο να ανακτήσει χαμένα εδάφη, αλλά αναμένει την άφιξη των μεγάλου βεληνεκούς πυραύλων και των αρμάτων μάχης…

Pin It on Pinterest

Share This