Περιφέρεια Αττικής | Κρούσμα δολιοφθοράς στον αγωγό υδροδότησης της Αίγινας
Defence Redefined
Published on 24/07/2022 at 09:30

Νέο κρούσμα δολιοφθοράς σημειώθηκε στον αγωγό υδροδότησης της Αίγινας, σύμφωνα με την Περιφέρεια Αττικής.

Το εν λόγω κρούσμα δολιοφθοράς στον αγωγό υδροδότησης της Αίγινας έγινε με διάρρηξη της προστασίας του από χρήση εκρηκτικών και μικρής έκτασης διαρροή νερού στην θάλασσα, χωρίς ωστόσο να επηρεαστεί η γενικότερη λειτουργία του, όπως διαπιστώθηκε σε αυτοψία που έκανε η ανάδοχος εταιρεία, σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής.

Ειδικότερα στις 20 Ιουλίου εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρείας ενημερώθηκε προφορικά από το Λιμεναρχείο Σαλαμίνας ότι η Υπηρεσία έγινε αποδέκτης καταγγελίας για πιθανή χρήση εκρηκτικού μηχανισμού σε θαλάσσια περιοχή που βρίσκεται τμήμα του ποντισμένου υποθαλάσσιου αγωγού.

Σύμφωνα με την Περιφέρεια Αττικής, την επομένη ημέρα, κατόπιν εντολών του περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη και της αντιπεριφερειάρχου Νήσων Β. Θεοδωρακοπούλου-Μπόγρη, η εταιρεία απέστειλε εξειδικευμένο καταδυτικό συνεργείο με εξοπλισμό και υποβρύχιο όχημα για τη διερεύνηση της κατάστασης, ενώ σχετική έρευνα ξεκίνησε και το Λιμεναρχείο.

Το συμβάν εντοπίστηκε σε απόσταση 300 μέτρων από την ακτή του Περάνι Σαλαμίνας και σε βάθος 14 μέτρων, σημείο στο οποίο η προστασία του αγωγού είχε ολοκληρωθεί από τον περασμένο Σεπτέμβριο. 

Στη συγκεκριμένη θέση ο προστατευτικός κλοιός αποτελείται από λιθοστρώματα με το κέντρο της έκρηξης να εντοπίζεται μεταξύ δύο γειτονικών κατασκευών όπου ανευρέθη υπόλειμμα υλικού, που εικάζεται ότι είναι καλώδιο πυροδότησης (φιτίλι).

Επισημαίνεται πως η ανάδοχος εταιρεία προχώρησε στην επιμελή διερεύνηση και αποτύπωση της έκτασης και σημασίας της διαπιστωθείσας βλάβης με αποτέλεσμα να συνεχίζεται κανονικά η λειτουργία του υδραγωγού κατόπιν της άμεσης έναρξης των εργασιών αποκατάστασή της.

Με αφορμή το περιστατικό ο περιφερειάρχης επεσήμανε σχετικά: “Καταδικάζουμε κάθε παράνομη ενέργεια που βάζει εμπόδια σε αυτό το οραματικό έργο για τους πολίτες της Αίγινας, με στόχο την εξυπηρέτηση άλλων συμφερόντων. Όσο και αν κάποιοι εμμένουν στο δρόμο της ανομίας, εμείς θα συνεχίσουμε στο δρόμο της ανάπτυξης.”

Διαβάστε επίσης: Χαλκιδική | Υποβρύχιο drone προστίθεται στα μέσα έρευνας για τον εντοπισμό του 28χρονου τουρίστα

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This