Περισσότεροι από 1000 μετανάστες έφτασαν σε μια μέρα στα Κανάρια Νησιά – 80% αύξηση σε σχέση με πέρυσι
Defence Redefined
Published on 22/10/2023 at 16:30

Περισσότεροι από 1.000 μετανάστες έφτασαν στα ισπανικά Κανάρια Νησιά χθες Σάββατο, αφού έκαναν το επικίνδυνο ταξίδι από την Αφρική, περιλαμβανομένων 320 που επέβαιναν σε ένα πλοιάριο.

Ο Ερυθρός Σταυρός ανακοίνωσε ότι στο νησί Ελ Χιέρο έφτασαν με ένα ξύλινο πλοιάριο 320 μετανάστες, αριθμός ρεκόρ αφίξεων με μία βάρκα. Το προηγούμενο ρεκόρ ήταν ένα πλοιάριο που μετέφερε 271 ανθρώπους και το οποίο έφτασε στο ίδιο νησί στις 3 Οκτωβρίου.

Τα Κανάρια Νησιά έχουν αναχθεί στον βασικό προορισμό για τους μετανάστες που προσπαθούν να φτάσουν στην Ισπανία. Φέτος καταγράφεται ρεκόρ αφίξεων μεταναστών από τη Σενεγάλη και άλλες αφρικανικές χώρες. Από την 1η Ιανουαρίου ως τις 15 Οκτωβρίου 23.537 μετανάστες έφτασαν στα Κανάρια Νησιά, αύξηση 80% σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

Την ίδια χρονική περίοδο τουλάχιστον 1.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στην προσπάθειά τους να κάνουν τον επικίνδυνο διάπλου, με βάση την οργάνωση Walking Borders.

Διαβάστε επίσης: Μεταναστευτικό | Έφυγαν σχεδόν 7 χιλιάδες μετανάστες από την Κύπρο – Πρόταση για παροχή εξοπλισμού και εκπαίδευσης στο Λίβανο

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΑΣ | Το σχέδιο για τις κάμερες

ΕΛΑΣ | Το σχέδιο για τις κάμερες

Οι αστυνομικοί εφοδιάζονται με κάμερες, τις οποίες θα έχουν πάντα πάνω τους και σε λειτουργία, στα πρότυπα της λειτουργίας της αστυνομίας…

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This