Παραδόθηκε η Ελληνική Σημαία Ναυτικού Σταθμού Κερύνειας στην Εθνική Φρουρά
Defence Redefined
Published on 31/05/2023 at 18:13

Την Τρίτη, 30 Μαΐου 2023, πραγματοποιήθηκε στο Αρχηγείο της Αστυνομίας Κύπρου, η τελετή Παράδοσης της Ελληνικής Σημαίας του Ναυτικού Σταθμού Κερύνειας, της Ναυτικής Διοίκησης Κύπρου, από τον Αρχηγό Αστυνομίας Κύπρου, κ. Στυλιανό Παπαθεοδώρου, στον Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς, Αντιστράτηγο Δημόκριτο Ζερβάκη. 

Η τελετή πραγματοποιήθηκε στην παρουσία των Υπουργών Άμυνας και Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, κ. Μιχάλη Γιωργάλλα και κας. Άννας Κουκκίδη-Προκοπίου, αντίστοιχα, του Διοικητή Ναυτικού, Αρχιπλοίαρχου Κωνσταντίνου Γενναδίου ΠΝ και αντιπροσωπείας στελεχών. 

Διαβάστε επίσης: Ο ήρωας Τάσος Μάρκου | Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης η εκδήλωση προς τιμήν του στην Αθήνα – Φωτογραφίες

Η Ελληνική σημαία βρισκόταν επηρμένη στο Κάστρο Κερύνειας και την απέσπασαν Τούρκοι στρατιώτες κατά την περίοδο της Τουρκικής εισβολής. Το 2004 παραδόθηκε από Τουρκοκύπριο πολίτη στην Αστυνομία Κύπρου και μέχρι σήμερα φυλασσόταν στο Μουσείο Αστυνομίας. 

Σε σύντομο χαιρετισμό του, ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς, αφού ευχαρίστησε την Αστυνομία Κύπρου, που συντήρησε και διαφύλαξε τα τελευταία χρόνια το ιστορικό αυτό κειμήλιο, ανέφερε πώς είναι με ιδιαίτερη τιμή και συγκίνηση που το παραλαμβάνει και θα τηρείται πλέον από τη Διοίκηση Ναυτικού της Εθνικής Φρουράς. Τέλος ο Αρχηγός, πρόσφερε στον Αρχηγό Αστυνομίας, φωτογραφία όπου απεικονίζεται άγημα του Ναυτικού Σταθμού Κερύνειας κατά τη διάρκεια της έπαρσης Σημαίας στο Κάστρο της Κερύνειας.

Πηγή: ΓΕΕΦ

Διαβάστε επίσης: H Μάχη του Κοτζά Καγιά | Η μαρτυρία του Μάκη Οικονομίδη – “Μία από τις καλύτερες επιχειρήσεις στο κόσμο” – Φωτογραφίες & VIDEO

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Pin It on Pinterest

Share This