Παναγιωτόπουλος | Τουλάχιστον 20 αεροσκάφη F-35 για την Ελλάδα το συντομότερο
Defence Redefined
Published on 22/07/2022 at 09:20

O Υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος μετέβη την Τετάρτη 20 Ιουλίου 2022 από την Ουάσινγκτον προς το Φορτ Γουώρθ του Τέξας των Ηνωμένων Πολιτειών, προκειμένου να επισκεφθεί τις εγκαταστάσεις της “Lockheed Martin” και να ενημερωθεί αναλυτικά για τις διαδικασίες παραγωγής και τις επιχειρησιακές δυνατότητες των μαχητικών αεροσκαφών 5ης γενιάς F-35.

Ο Έλληνας ΥΠΕΘΑ, δήλωσε πως οι διαδικασίες για απόκτηση του αεροσκάφους από την Ελλάδα έχουν ήδη ξεκινήσει, ενώ ανέφερε χαρακτηριστικά πως η Ελλάδα θα προμηθευτεί σίγουρα 20 αεροσκάφη με ρήτρα για δυνατότητα προμήθειας άλλων 20 αεροσκαφών. 

Ο κ. Παναγιωτόπουλος δέχθηκε θερμή υποδοχή από τον Εκτελεστικό Αντιπρόεδρο (Executive Vice President of Aeronautics) κ. Γκρέγκορυ Μ. Ούλμερ (Gregory M. Ulmer), τον Αντιπρόεδρο Επιχειρηματικής Αναπτύξεως (VP Business Development Initiatives) κ. Ντένη Πλέσσα, την Αντιπρόεδρο και Γενική Διευθύντρια αεροπορικών προγραμμάτων (Vice President and GM Aeronautics Operations) κ. Μπρίτζετ Λώντερντεϊλ (Bridget Lauderdale) και από ανώτατα στελέχη της “Lockheed Martin”. Συμμετείχε σε ενημέρωση σχετικώς με την κατασκευή μαχητικών 5ης γενιάς F-35.

Στη συνέχεια, ο Υπουργός επισκέφθηκε τη γραμμή παραγωγής των F-35 στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του Φορτ Γουώρθ προκειμένου να ενημερωθεί για τις διαδικασίες κατασκευής και υποστήριξης της εφοδιαστικής αλυσίδας, για την κατασκευή των μαχητικών F-35, αλλά και τα εξελισσόμενα χρονοδιαγράμματα παραδόσεων. Επίσης βρέθηκε στα στέγαστρα όπου δοκιμάζονται τα νέα μαχητικά κι έλαβε πλήρη ενημέρωση από τον πιλότο δοκιμών κ. Κρις Σπινέλλι (Chris Spinelli) για τα τεχνικά και επιχειρησιακά χαρακτηριστικά των αεροσκαφών.

Με πληροφορίες από: ΥΠΕΘΑ

Διαβάστε επίσης: F-35 | Επίσκεψη Αρχηγού ΓΕΕΘΑ στις εγκαταστάσεις της Lockheed Martin στις ΗΠΑ – Φωτογραφίες

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This