Πάφος | Τεράστια επιχείρηση της Αστυνομίας και “ξύλωμα” κυκλώματος διακίνησης μεταναστών
Andreas Pogiatzi
Published on 23/10/2023 at 08:25

Σε ακόμη δέκα συλλήψεις προχώρησε σήμερα η Αστυνομία, κατά τη διάρκεια συντονισμένης επιχείρησης, που στήθηκε μετά από αξιολόγηση πληροφοριών, για κύκλωμα διακίνησης μεταναστών, προς την Κύπρο και στην οποία συμμετείχαν πέραν των 130 μελών της Αστυνομίας. 

Η ευρείας κλίμακας επιχείρηση διεξήχθη στην επαρχία Πάφου και πραγματοποιήθηκε μετά από αξιολόγηση πληροφοριών, με τη συμμετοχή μελών της Υ.Α.&Μ., του Τ.Α.Ε. (Ε), της Μ.Μ.Α.Δ. και της Υ.ΚΑ.Ν., κατά την οποία διενεργήθηκαν συντονισμένες επιχειρήσεις έρευνας. Συγκεκριμένα, εκτελέστηκαν 17 εντάλματα έρευνας σε οικίες και υποστατικά όπου εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν δέκα πρόσωπα, ενώ καταζητούνται ακόμη πέντε.  

Από τις έρευνες οι οποίες βρίσκονται ακόμη σε εξέλιξη, εντοπίστηκε στην κατοχή ενός από τους συλληφθέντες το χρηματικό ποσό των €160,000 καθώς και διάφορα άλλα τεκμήρια, τα οποία έχουν κατασχεθεί για περαιτέρω εξετάσεις.

Όπως προκύπτει από τις εξετάσεις της Αστυνομίας, οι συλληφθέντες φέρονται να συμμετείχαν σε εγκληματική οργάνωση που ασχολείται με την παράνομη διακίνηση μεταναστών.

Πρόκειται για αδικήματα που διαπράχθηκαν από τον Ιούνιο του 2019 μέχρι και σήμερα στην Κυπριακή Δημοκρατία και αφορούν, μεταξύ άλλων, αδικήματα συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, εμπορία ενήλικων προσώπων και αδικήματα κατά παράβαση του Νόμου περί Νομιμοποίησης Εσόδων από Παράνομες Δραστηριότητες. 

Η σημερινή αποτελεί την τρίτη στη σειρά ευρείας κλίμακας επιχείρηση της Αστυνομίας, για την εξάρθρωση δικτύων διακίνησης μεταναστών και οι σημερινές συλλήψεις ανεβάζουν τον συνολικό αριθμό των συλλήψεων στις 22. 

Η Αστυνομία συνεχίζει τις εντατικές της προσπάθειες για εντοπισμό και σύλληψη προσώπων που δρουν ως διακινητές, με σκοπό την εξάρθρωση κυκλωμάτων διακίνησης παράτυπων μεταναστών στην Κυπριακή Δημοκρατία. 

Το ΤΑΕ Αρχηγείου διερευνά την υπόθεση.

Διαβάστε επίσης: Μεταναστευτικό | Έφυγαν σχεδόν 7 χιλιάδες μετανάστες από την Κύπρο – Πρόταση για παροχή εξοπλισμού και εκπαίδευσης στο Λίβανο

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΑΣ | Το σχέδιο για τις κάμερες

ΕΛΑΣ | Το σχέδιο για τις κάμερες

Οι αστυνομικοί εφοδιάζονται με κάμερες, τις οποίες θα έχουν πάντα πάνω τους και σε λειτουργία, στα πρότυπα της λειτουργίας της αστυνομίας…

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This