ΟΥΚ | Αποφοίτησαν οι νέοι βατραχάνθρωποι της Εθνικής Φρουράς – Φωτογραφίες
Defence Redefined
Published on 08/06/2022 at 14:05

Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 6 Ιουνίου, στην Ναυτική Βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» στο Μαρί, η τελετή αποφοίτησης των Υποβρύχιων Καταστροφέων οι οποίοι ολοκλήρωσαν με επιτυχία το 82ο Σχολείο Ομάδων Υποβρυχίων Καταστροφών (ΟΥΚ). Στην τελετή παρευρέθηκαν ο Υπουργός Άμυνας, κ. Χαράλαμπος Πετρίδης, ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς, Αντιστράτηγος Δημόκριτος Ζερβάκης, ο Υπαρχηγός, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Χρυσηλίου, ο Πρέσβης της Ελλάδας, ο Πρόεδρος και τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Άμυνας και αντιπροσωπεία στελεχών της Εθνικής Φρουράς.   

Το ΓΕΕΦ και το ΥΠΑΜ δημοσιοποίησαν φωτογραφικό υλικό από την τελετή αποφοίτησης των νέων βατραχανθρώπων. 

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του ΓΕΕΦ, η τελετή αποφοίτησης του Σχολείου ΟΥΚ, αποτελεί το επιστέγασμα της απαιτητικής και επίμονής εκπαίδευσης, διάρκειας εννέα μηνών, στην οποία συμμετέχουν όσοι επιλέξουν να υπηρετήσουν στην Μονάδα Υποβρυχίων καταστροφών. Κατά τη διάρκεια της, οι υποψήφιοι εκπαιδεύονται στη χρησιμοποίηση του ατομικού οπλισμού και καταδυτικού εξοπλισμού, στα αντικείμενα καταστροφών, στη διεξαγωγή ειδικών επιχειρήσεων και στην παροχή Α΄ Βοηθειών στο πεδίο της μάχης.   

Ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς, σε σύντομο χαιρετισμό του, συνεχάρη τους νέους Υποβρύχιους Καταστροφείς τόσο για την επιλογή τους όσο και για το υψηλό ηθικό και τη θέληση που επέδειξαν κατά τη διάρκεια του Σχολείου πιστεύοντας στη δύναμη της ψυχής τους. Πρόσθεσε ότι η ένταξή τους στην ΜΥΚ απαιτεί ακόμη μεγαλύτερη προσπάθεια και αποφασιστικότητα εκφράζοντας βεβαιότητα για την επιτυχή εκπλήρωση της αποστολής τους. Ο Αντιστράτηγος Ζερβάκης, αναφέρθηκε στην εκτεταμένη συμμετοχή των Ομάδων Ειδικών Επιχειρήσεων, σε διεθνείς ασκήσεις και συνεκπαιδεύσεις στις οποίες οι ΟΥΚ μέσα από τον υψηλό επαγγελματισμό που επιδεικνύουν, αντιπροσωπεύουν επάξια την Κύπρο και την Εθνική Φρουρά στο εξωτερικό. Σημείωσε ότι διανύουμε περίοδο πολλαπλών προκλήσεων στην οποία η Εθνική Φρουρά καλείται να ανταποκριθεί υπενθυμίζοντας ότι ο κυπριακός Ελληνισμός περιμένει πολλά από εμάς. Καταλήγοντας, υπενθύμισε ότι υπηρετώντας έχουμε την τιμή να εκπληρώνουμε μέρος του χρέους μας προς τους προγόνους μας, τους αγνοούμενους ακόμα ήρωές μας, στα παιδία μας τονίζοντας ότι «η ελευθερία κερδίζεται με το σπαθί» . 

Ο Υπουργός Άμυνας Χαράλαμπος Πετρίδης, αναφερόμενους στους νέους ΟΥΚάδες τόνισε πως μέσα από τη σκληρή και εξαντλητική εκπαίδευση ανακάλυψαν ότι πάνω από όλα μετρά η ψυχή και η καθαρή σκέψη και συμπλήρωσε πως καταφέρνοντας  να ανταπεξέλθουν με επιτυχία στη δυσκολότερη στρατιωτική εκπαίδευση, απέδειξαν τη δύναμη της θέλησης, το θάρρος, το πείσμα, τη μαχητικότητα, την αποφασιστικότητα και την ικανότητά να φέρουν εις πέρας το δύσκολο στόχο που έθεσαν εξαρχής, κάτω από τις πιο αντίξοες συνθήκες, γι’ αυτό και αξίζουν ολόθερμα συγχαρητήρια.

Πηγή: ΓΕΕΦ, ΥΠΑΜ

Διαβάστε επίσης: Συνεκπαίδευση ομάδας της ΜΥΚ με τους NAVY SEALS του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This