Ουκρανικό | Επίθεση της Ουκρανίας με UAV στο αρχηγείο του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας
Defence Redefined
Published on 31/07/2022 at 09:55

Επίθεση με Μη Επανδρωμένο Αερόχημα (UAV) έπληξε το πρωί της Κυριακής το αρχηγείο του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας στη Σεβαστούπολη με αποτέλεσμα να τραυματιστούν πέντε άνθρωποι, δήλωσε ο Μιχαΐλ Ραζβοζάγιεφ, κυβερνήτης της πόλης που βρίσκεται στην προσαρτημένη από τη Ρωσία, χερσόνησο της Κριμαίας.

“Σήμερα το πρωί, Ουκρανοί εθνικιστές αποφάσισαν να μας καταστρέψουν την ημέρα του Ρωσικού Στόλου”, που γιορτάζεται στη Ρωσία, έγραψε ο Ραζβοζάγιεφ στο Telegram.

Πρόσθεσε ότι UAV προσέγγισε τον προαύλιο χώρο του αρχηγείου του Στόλου και προκάλεσε τον τραυματισμό πέντε ατόμων από το προσωπικό του αρχηγείου.

Όλες οι εκδηλώσεις για την ημέρα του Ρωσικού Στόλου “ματαιώθηκαν για λόγους ασφαλείας”, όπως ανακοίνωσε ο Ραζβοζάγιεφ, ζητώντας από τους κατοίκους της Σεβαστούπολης να μην εγκαταλείψουν τα σπίτια τους “εάν είναι δυνατόν”.

Εκδηλώσεις έχουν προγραμματιστεί με αφορμή την εορτή αυτή σε όλη τη Ρωσία, συμπεριλαμβανομένης μιας ναυτικής παρέλασης στην Αγία Πετρούπολη (βορειοδυτικά), την οποία αναμένεται να παρακολουθήσει ο πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν.

Είναι η πρώτη φορά που οι ρωσικές αρχές κάνουν λόγο για τέτοιο πλήγμα από την αρχή της επίθεσής τους στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με το CNN Greece.

Διαβάστε επίσης: Ρωσία | Δεκάδες νεκροί από την Ουκρανική “Λεγεώνα των Ξένων”

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This