Ουκρανια | Ο Ουκρανικός στρατός πιέζει το Ανατολικό Μέτωπο
Andreas Pogiatzi
Published on 22/09/2023 at 12:58

Η Ουκρανία εξαπέλυσε χθες πολλές επιθέσεις στην περιοχή του Ντονέτσκ, ασκώντας πιέσεις στο ανατολικό μέτωπο, όπως δήλωσαν σήμερα οι ρωσικές αρχές κατοχής, που έκαναν επίσης λόγο για “χαώδεις” βομβαρδισμούς στο Μπαχμούτ.

“Κατά τις τελευταίες 24 ώρες, ο εχθρός προχώρησε σε σειρά ενεργειών προς την κατεύθυνση του Λιμάν, πραγματοποίησε αναγνωρίσεις μέσω μάχης σε πολλές κατευθύνσεις την ίδια στιγμή”, δήλωσε ο επικεφαλής της ρωσικής κατοχής της περιοχής του Ντονέτσκ, ο Ντένις Πουσίλιν.

Το Λιμάν είναι πολύ κοντά στη γραμμή του μετώπου, περίπου 50 χιλιόμετρα δυτικά του Λισιτσάνσκ και του Σεβεροντονέτσκ, πόλεις υπό ρωσικό έλεγχο. Σύμφωνα με τον Πουσίλιν, οι ουκρανικές δυνάμεις “περιορίστηκαν μερικώς από πυρά πυροβολικού, απωθήθηκαν μερικώς…η πολεμική αεροπορία στρατού είχε επίσης εμπλοκή”.

Διαβάστε επίσης: Πολωνία | Σταματάει να στέλνει όπλα στην Ουκρανία

Αναφορικά με το Μπαχμούτ, ο Πουσίλιν δήλωσε ότι η πόλη “υφίσταται χαώδεις βομβαρδισμούς”.

Το Μπαχμούτ, μια πόλη 70.000 κατοίκων πριν από την εισβολή της Ρωσίας τον Φεβρουάριο του 2022, κατελήφθη τον περασμένο Μάιο από τις ρωσικές δυνάμεις ύστερα από τις μεγαλύτερες σε διάρκεια και πιο αιματηρές μάχες αυτού του πολέμου.

Έκτοτε, ο ουκρανικός στρατός εξαπέλυσε αντεπίθεση σε αυτή την περιοχή, ανακαταλαμβάνοντας τις τελευταίες ημέρες δύο κοινότητες και λέγοντας ακόμα ότι “διέρρηξε” τη ρωσική γραμμή άμυνας σε αυτόν τον τομέα.

Οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν σταδιακά ανακαταλάβει έδαφος στη βόρεια και νότια πτέρυγα της πόλης. Ο Πουσίλιν δήλωσε επίσης σήμερα ότι οι δυνάμεις του Κιέβου “επικεντρώνονται” και σε περιοχές λίγο πιο βόρεια του Μπαχμούτ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης: Ουκρανία | Πυρομαχικό Lancet χτυπά Ουκρανικό MiG-29 – Τα σενάρια πίσω από την εκτεταμένη εμβέλεια – VIDEO

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν | Υπογραφή Συμφώνου Φιλίας και Συνεργασίας – Συνέχεια διαβουλεύσεων για τις διαφωνίες

Συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν | Υπογραφή Συμφώνου Φιλίας και Συνεργασίας – Συνέχεια διαβουλεύσεων για τις διαφωνίες

Σε σύντομη απάντηση του ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στη συμβίωση Χριστιανών και Μουσουλμάνων στη Θράκη και τόνισε πως η μειονότητα είναι Μουσουλμανική…

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This