Ουκρανία | Σύλληψη κατασκόπων της Ουγγαρίας ανακοίνωσε η υπηρεσία ασφαλείας SBU
Defence Redefined
09/05/2025

Η ουκρανική υπηρεσία ασφαλείας SBU ανακοίνωσε σήμερα ότι αποκάλυψε δίκτυο κατασκόπων που διαχειριζόταν το ουγγρικό κράτος για να αποκτήσει πληροφορίες για την άμυνα της Ουκρανίας.

Σε ανακοίνωση, η SBU δήλωσε ότι έθεσε υπό κράτηση δύο ύποπτους πράκτορες, τους οποίους, σύμφωνα με την ίδια, διαχειριζόταν η υπηρεσία πληροφοριών του ουγγρικού στρατού.

Δήλωσε ότι είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της Ουκρανίας που εντοπίζεται ουγγρικό δίκτυο κατασκόπων να εργάζεται σε βάρος των συμφερόντων του Κιέβου.

Δεν υπήρξε άμεση απάντηση σε αίτημα για σχόλιο από την ουγγρική κυβέρνηση.

Η SBU δήλωσε ότι οι δύο ύποπτοι είναι πρώην μέλη του ουκρανικού στρατού. Δήλωσε ότι στρατολογήθηκαν από σύνδεσμο στην ουγγρική στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών και τους δόθηκαν μετρητά και ειδικός εξοπλισμός για να επικοινωνούν χωρίς να γίνονται αντιληπτοί.

Οι πράκτορες είχαν επιφορτιστεί με το να δίνουν στον σύνδεσμό τους λεπτομέρειες για την αντιαεροπορική άμυνα της Ουκρανίας και άλλες στρατιωτικές δυνατότητες στην περιοχή της Υπερκαρπαθίας στη νότια Ουκρανία, που συνορεύει με την Ουγγαρία.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

*Φωτογραφία αρχείου.

Διαβάστε επίσης: Ρωσία | Δημόσια παραδοχή για συμμετοχή της Βόρεια Κορέας στον πόλεμο με την Ουκρανία στο Κουρσκ

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ
Επίσκεψη στο Πεντάγωνο και συζητήσεις για συμμετοχή της Κύπρου σε αμυντικά προγράμματα – Ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς στις ΗΠΑ

Επίσκεψη στο Πεντάγωνο και συζητήσεις για συμμετοχή της Κύπρου σε αμυντικά προγράμματα – Ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς στις ΗΠΑ

Κατά την διάρκεια της επίσκεψης του ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς επισκέφθηκε το Πεντάγωνο πραγματοποιώντας σειρά επαφών με υψηλόβαθμους αξιωματούχους…

Pin It on Pinterest

Share This