Ουκρανία | Ρωσικός πύραυλος έπληξε φορτηγό πλοίο Κύπριου εφοπλιστή – Νεκρός ο πλοίαρχος
Andreas Pogiatzi
Published on 09/11/2023 at 13:10

Ρωσικός πύραυλος έπληξε το υπό σημαία Λιβερίας φορτηγό πλοίο, KMAX RULER, της Cyprus Sea Lines, του Κύπριου εφοπλιστή Ανδρέα Χατζηγιάννη, προέδρου της Κυπριακής Ένωσης Πλοιοκτητών.

Tο πλήγμα πραγματοποιήθηκε νωρίτερα σήμερα, κατά την είσοδό του πλοίου στο λιμάνι της Οδησσού με τραγικό αποτέλεσμα τον θάνατο του πλοιάρχου και τον τραυματισμό τριών μελών του πληρώματος και ενός λιμενικού, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τις ουκρανικές αρχές το πλοίο εβλήθη από πύραυλο τύπου Kh-31P τον οποίο εκτόξευσε ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος. Η εθνικότητα του πλοιάρχου δεν έγινε γνωστή, ενώ οι τρεις τραυματίες μέλη του πληρώματος είναι Φιλιππινέζοι.

Σύμφωνα με τον ουκρανό υπουργό Υποδομών Ολεξάντρ Κουμπράκοφ, το φορτηγό πλοίο επρόκειτο να φορτώσει σιδηρομετάλλευμα με προορισμό την Κίνα και τόνισε ότι ο οποίος ανέφερε ότι μετά την αποχώρηση της Ρωσίας από τη συμφωνία για τις εξαγωγές σιτηρών μέσω της Μαύρης Θάλασσας, έχουν σημειωθεί 21 ρωσικές επιθέσεις σε λιμενικές υποδομές της Ουκρανίας.

Στελέχη του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής δήλωσε «άγνοια για το περιστατικό» και συμπλήρωσαν ότι δεν υπάρχει καμία ενημέρωση από τον Θάλαμο Επιχειρήσεων.

Το πλοίο είναι ναυπήγησης του 2009, έχει μήκος 230 μέτρα και πλάτος 37 μέτρα, είναι χωρητικότητας 91.800 dwt και φέρει τον αριθμό ΙΜΟ 9436642.

Διαβάστε επίσης: Ουκρανία | Ασταμάτητες πυραυλικές επιθέσεις στη Κριμαία – Η στιγμή της επίθεσης κατά του Αρχηγείου του ρωσικού στόλου – VIDEO

Με πληροφορίες από: Protothema.gr

Δείτε βίντεο από το χτύπημα του ρωσικού πυραύλου:

 

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν | Υπογραφή Συμφώνου Φιλίας και Συνεργασίας – Συνέχεια διαβουλεύσεων για τις διαφωνίες

Συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν | Υπογραφή Συμφώνου Φιλίας και Συνεργασίας – Συνέχεια διαβουλεύσεων για τις διαφωνίες

Σε σύντομη απάντηση του ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στη συμβίωση Χριστιανών και Μουσουλμάνων στη Θράκη και τόνισε πως η μειονότητα είναι Μουσουλμανική…

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This