Ουκρανία | Κερδίζουν έδαφος οι Ρώσοι στα ανατολικά – Επόμενος στόχος το Σλοβιάνσκ
Defence Redefined
Published on 05/07/2022 at 11:40

Άνοιξε ο δρόμος της Μόσχας για την διεκδίκηση του Ντόνετσκ αφού κατέλαβε τον έλεγχο ολόκληρης της ανατολικής περιοχής Λουγκάνσκ. Οι ρωσικές δυνάμεις προχωρούν τώρα προς το Σλοβιάνσκ.

Οι ντόπιοι εκεί είναι ανήσυχοι καθώς οι Ρώσοι πλησιάζουν. Οι περισσότεροι σκέφτονται να φύγουν. Στα περίχωρα του τώρα ελεγχόμενου από τη Ρωσία Λισιχάνσκ, οι ουκρανοί στρατιώτες που υποχωρούν είναι κουρασμένοι και απογοητευμένοι από τα ξεπερασμένα όπλα τους.

Ένας στρατιώτης που επισκεύαζε το σπασμένο τανκ του ρωτήθηκε πώς ήταν στο Λισιχάνσκ: “Ήταν κόλαση”. απάντησε «αλλά θα το πάρουμε πίσω». Ένας άλλος δείχνει ένα παλιό πολυβόλο που φέρεται να χρησιμοποιήθηκε στον αγώνα κατά των Ρώσων.. «Έλα να δεις», λέει «χρονολογείται από το 1944, είναι γραμμένο εκεί»

Οι σύμμαχοι της Ουκρανίας έχουν υποσχεθεί σύγχρονα όπλα που έχουν αρχίσει να φτάνουν στην πρώτη γραμμή, αλλά ίσως όχι αρκετά γρήγορα.

Στο Κίεβο, ο πρόεδρος της Ουκρανίας Ζελένσκι καλωσόρισε μία ακόμα υψηλόβαθμη αξιωματούχο που έφτασε για να δείξει τη στήριξη της χώρας του, την πρωθυπουργό της Σουηδίας Magdalena Andersson. Η Σουηδία υπέβαλε επίσημα αίτηση για ένταξη στο ΝΑΤΟ και η Άντερσον δήλωσε ότι όταν γίνει μέλος, θα υποστηρίξει μια πολιτική ανοιχτών θυρών για να δεχτεί η Συμμαχία περισσότερες χώρες.

Διαβάστε επίσης: Ουκρανία | Αποχώρηση κυβερνητικών δυνάμεων από τον τελευταίο θύλακα στο Λουχάνσκ

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This