Ουκρανία | Η Ευρωπαϊκή Ένωση εγκαινίασε την Αποστολή Στρατιωτικής Συνδρομής
Defence Redefined
Published on 16/11/2022 at 16:02

Το Συμβούλιο των Υπουργών εγκαινίασε χθες την Αποστολή Στρατιωτικής Συνδρομής (Military Assistance Mission) της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την υποστήριξη της Ουκρανίας (EUMAM Ukraine).

Στόχος της αποστολής, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του Συμβουλίου, που ιδρύθηκε επίσημα στις 17 Οκτωβρίου, είναι να ενισχύσει τη στρατιωτική ικανότητα των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων για να τους επιτρέψει να υπερασπιστούν την εδαφική ακεραιότητα και κυριαρχία της Ουκρανίας εντός των διεθνώς αναγνωρισμένων συνόρων της, καθώς και να προστατεύσουν τον άμαχο πληθυσμό. 

Η EUMAM Ukraine έχει μη εκτελεστική εντολή να παρέχει ατομική, συλλογική και εξειδικευμένη εκπαίδευση σε έως και 15.000 στελέχη των Ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων σε πολλές τοποθεσίες στην επικράτεια των κρατών μελών της ΕΕ.

Διοικητής της Αποστολής θα είναι ο Διευθυντής της Στρατιωτικής Ικανότητας Σχεδιασμού και Διεξαγωγής Επιχειρήσεων (MPCC) Αντιναύαρχος Ερβέ Μπλεζάν.

Διαβάστε επίσης: ΕΕ | Παράταση κυρώσεων για τις τουρκικές γεωτρήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ
Επίσκεψη ΥΠΑΜ στη Σερβία | Αμοιβαίο ενδιαφέρον για εξοπλισμούς – Στήριξη σε ζητήματα εδαφικής ακεραιότητας

Επίσκεψη ΥΠΑΜ στη Σερβία | Αμοιβαίο ενδιαφέρον για εξοπλισμούς – Στήριξη σε ζητήματα εδαφικής ακεραιότητας

Μεταξύ των ζητημάτων που συζητήθηκαν μεταξύ των δύο ΥΠΑΜ, ήταν το ενδιαφέρον την Κύπρου για οπλικά συστήματα της Σερβικής αμυντικής βιομηχανίας αλλά και το ενδιαφέρον της Σερβίας για συστήματα που κατέχει η Κύπρος…

Pin It on Pinterest

Share This