Ουκρανία | Εκπαίδευση μονάδων από τον γαλλικό στρατό
Defence Redefined
Published on 14/11/2023 at 10:27

Οι γαλλικές ένοπλες δυνάμεις ξεκίνησαν την εκπαίδευση μονάδων του ουκρανικού στρατού. 

Εξοπλισμένοι άνδρες, συμμετείχαν σε ασκήσεις σε πεδία που δεν διέφεραν και πολύ από το μέτωπο του πολέμου. Μονάχα που οι σφαίρες δεν ήταν αληθινές και στους λάκκους δεν υπήρχαν νάρκες. Οι ουκρανοί στρατιώτες εκπαιδεύονται εδώ και τέσσερις εβδομάδες και αναμένεται να ριχθούν πολύ σύντομα στο πεδίο της μάχης καθώς ο χειμώνας εκτιμάται ότι θα είναι εξαιρετικά δύσκολος.

Μάλιστα, σύμφωνα με το Politico, μια από τις ιδιαιτερότητες της εκπαίδευσης αυτής, είναι πως οι Γάλλοι διασκορπίζουν ψόφια ζώα σε διάφορα σημεία του στρατοπέδου, ώστε οι στρατιώτες των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων να συνηθίσουν τη μυρωδιά του θανάτου.

Η Ουκρανία, αναφέρει το Politico, απευθύνθηκε στη Γαλλία με το αίτημα να προετοιμάσει τους μελλοντικούς στρατιώτες να αντέχουν σε σκληρές συνθήκες μάχης και να επιχειρούν σε συνθήκες κρύου, μεγάλου θορύβου και με έλλειψη ύπνου, ενώ σε αρκετά σημεία, επιστρατεύονται ακόμα και μεταφραστές, για να μην γίνονται παρανοήσεις στις οδηγίες. Ακόμα, χρησιμοποιούνται και drones, ώστε οι Ουκρανοί να προσαρμοστούν σε αυτά που θα αντιμετωπίσουν όταν κληθούν να υπερασπιστούν τα εδάφη τους από τους Ρώσους.

Διαβάστε επίσης: Γαλλία | Προσφέρει άσυλο σε Ρώσους λιποτάκτες που αρνούνται να πολεμήσουν στη Ουκρανία

Όπως σημειώνει το μέσο, οι ίδιοι οι Ουκρανοί θέλησαν να αξιοποιήσουν το πολύ μεγάλο πλάτος των γαλλικών εκπαιδευτικών χαρακωμάτων, τονίζοντας, μάλιστα, ότι σε τέτοιες συνθήκες οι μπότες κηπουρικής είναι πιο κατάλληλες για δράση στα χαρακώματα από τα στρατιωτικά παπούτσια.

Το δημοσίευμα αναφέρει πως οι Ουκρανοί στρατιώτες εκπαιδεύονται εδώ και ένα μήνα για έξι μέρες την εβδομάδα και από τις 5:30 τα ξημερώματα μέχρι τις 8 το βράδυ.

Σύμφωνα με το Παρίσι, ο γαλλικός στρατός αναμένεται να εκπαιδεύσει συνολικά περίπου 7.000 Ουκρανούς άνδρες. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα των Ουκρανών στρατιωτών κοστίζει στη Γαλλία περίπου 300 εκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με έκθεση του Κοινοβουλίου. 

Αλλά και ο γαλλικός στρατός επωφελείται, καθώς οι Γάλλοι εκπαιδευτές λαμβάνουν επίσης πολύτιμα σχόλια από εκπαιδευόμενους με εμπειρία στο πεδίο της μάχης, κάτι που μπορούν να χρησιμοποιήσουν για να προετοιμάσουν τη Γαλλία για πόλεμο υψηλής έντασης.

Σημειώνεται πως ήδη Ηνωμένες Πολιτείες και Γερμανία έχουν ήδη εκπαιδεύσει σχεδόν 18.000 ουκρανούς στρατιώτες ενώ η Μεγάλη Βρετανία έχει θέσει σε εφαρμογή ένα στρατιωτικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα άνευ προηγουμένου που προβλέπει την εκπαίδευση 30.000 ανδρών.

Διαβάστε επίσης: Γαλλία | Στηρίζει το ειρηνευτικό σχέδιο της Ουκρανίας – Τα 10 σημεία του σχεδίου

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This