Ουκρανία | Βυθίστηκαν τα δύο ρωσικά αποβατικά που χτυπήθηκαν από USV στην Κριμαία – VIDEO
Andreas Pogiatzi
Published on 11/11/2023 at 09:13

Ουκρανικά μη επανδρωμένα σκάφη επιφανείας (USV) έπληξαν δύο ρωσικά αποβατικά πλοία στη χερσόνησο της Κριμαίας, ανακοίνωσε χθες η στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών (SBU) του Κιέβου.

Οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν πως κατά την επίθεση, η οποία σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης 09/11, χτυπήθηκαν δύο μικρά αποβατικά σκάφη του ρωσικού Στόλου της Μαύρης Θάλασσας. Σε νεότερη ενημέρωση χθες το βράδυ, έγινε γνωστό πως τα δύο αποβατικά επλήγησαν από USV με αποτέλεσμα να βυθιστούν. Σύμφωνα με την SBU το ένα σκάφος ήταν κλάσης Akula και το άλλο κλάσης Serna, σύμφωνα με το Κίεβο.

«Ως αποτέλεσμα της επίθεσης, τα δύο σκάφη κατέληξαν στο βυθό. Το Akula αμέσως και το Serna (σ.σ ακολούθησε) παρά τις προσπάθειες ρυμούλκησης του που καταβλήθηκαν», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Τα ρωσικά αποβατικά σκάφη ήταν φορτωμένα με τεθωρακισμένα οχήματα, σύμφωνα με την στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών της Ουκρανίας.

Το πρακτορείο ειδήσεων Reuters υπογραμμίζει πως δεν είναι σε θέση να επαληθεύσει την αναφορά. Δεν υπήρξε αντίδραση από τη Ρωσία, η οποία το 2014 προσάρτησε τη χερσόνησο της Κριμαίας. Στη Σεβαστούπολη είναι το αρχηγείο του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας.

Ουκρανικές πηγές αναφέρουν ότι ορισμένα ρωσικά πολεμικά πλοία έχουν αποσυρθεί από τη Σεβαστούπολη λόγω των πρόσφατων επιθέσεων.

Διαβάστε επίσης: Ουκρανία | Η δορυφορική εικόνα της καταστροφής – Ανεπανόρθωτο πλήγμα για τον στόλο της Μαύρης Θάλασσας

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This