Ορκωμοσία νέων Αξιωματικών της ΣΣΑΣ – Και μία Κύπρια ανάμεσα στους απόφοιτους
Defence Redefined
Published on 19/06/2022 at 14:01

Την Παρασκευή 17 Ιουνίου 2022 πραγματοποιήθηκε η τελετή Ορκωμοσίας των Νέων Αξιωματικών της Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων (ΣΣΑΣ), η οποία έλαβε χώρα στο Στρατόπεδο «ΛΟΧΑΓΟΥ ΙΑΤΡΟΥ ΦΩΚΑ ΦΩΚΑ» στην Θεσσαλονίκη.

Στην τελετή παρέστη ως εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου ο Διοικητής Γ΄ Σώματος Στρατού «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ»/NATO Rapid Deployable Corps Greece (Γ΄ ΣΣ/NRDC-GR «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ») Αντιστράτηγος Σωτήριος Κωστάκογλου, ο οποίος επέδωσε τα ξίφη στους Ορκισθέντες.

Αποφοίτησαν συνολικά 3 νέοι Αξιωματικοί Ψυχολογικού και Νομικού Σώματος, εκ των οποίων μια από την Κυπριακή Δημοκρατία. Οι νέοι Αξιωματικοί κατανέμονται στις Ένοπλες Δυνάμεις ως εξής:

  • Ένας (1) στον Στρατό Ξηράς.
  • Μία (1) στην Πολεμική Αεροπορία.
  • Μία (1) στο Κοινό Νομικό Σώμα.

Την τελετή τίμησαν με την παρουσία τους η Αναπληρώτρια Γενική Πρόξενος της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη κ. Γεωργία Παστελλή-Παντελίδου, το Στρατιωτικό προσωπικό της Σχολής και οι συγγενείς των Νέων Αξιωματικών.

Πηγή: ΓΕΕΘΑ

Διαβάστε επίσης: Ελλάδα | Τελετή Ορκωμοσίας τριών Νέων Αξιωματικών ΣΣΑΣ

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αποκαλυπτήρια της προτομής του ήρωα Συνταγματάρχη της ΕΛΔΥΚ Γρηγορίου Ραχωβίτσα

Αποκαλυπτήρια της προτομής του ήρωα Συνταγματάρχη της ΕΛΔΥΚ Γρηγορίου Ραχωβίτσα

Πραγματοποιήθηκε η τελετή αποκαλυπτηρίων της προτομής του ήρωα Συνταγματάρχη της ΕΛΔΥΚ, Γρηγορίου Ραχωβίτσα, ο οποίος αγνοείται από το 1974 καθώς συμμετείχε στις πολεμικές επιχειρήσεις της Κύπρου κατά την Τουρκική εισβολή…

ΠΡΟΣΦΑΤΑ
Εναέρια μέσα στη μάχη για κατάσβεση της πυρκαγιάς στην Κορακιά Κρανιδίου

Εναέρια μέσα στη μάχη για κατάσβεση της πυρκαγιάς στην Κορακιά Κρανιδίου

Δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο πραγματοποιούν, από νωρίς σήμερα το πρωί, ρίψεις νερού στο μέτωπο της φωτιάς, που εκδηλώθηκε χθες σε δασική έκταση στην περιοχή, Κορακιά, Κρανιδίου στην Αργολίδα…

Pin It on Pinterest

Share This