Οι νέοι ανθυπολοχαγοί Άννα Κορακάκη και Μίλτος Τεντόγλου
Defence Redefined
Published on 21/03/2023 at 18:30

Με κοινή απόφαση του υπουργού Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου και υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη εντάσσονται στις Ένοπλες Δυνάμεις με τον βαθμό του ανθυπολοχαγού, ανθυποσμηναγού και δοκίμου όλοι οι αθλητές, που κατάφεραν να πάρουν μετάλλια σε παγκόσμια πρωταθλήματα και σε ολυμπιακούς αγώνες.

Η Άννα Κορακάκη, ο Μίλτος Τεντόγλου και πολλοί άλλοι αθλητές, που θα είναι πλέον αξιωματικοί, θα ενταχθούν στην οικογένεια των Ενόπλων Δυνάμεων παίρνοντας το βαθμό του ανθυπολοχαγού.

Οι πρώτοι που εντάχθηκαν ήδη, είναι τα 13 μέλη της Εθνικής Ομάδας Πόλο. Μόλις εκδόθηκε η απόφαση πρόσφεραν μια μπάλα υδατοσφαίρισης με τις υπογραφές των παικτών στους υπουργούς που την υπέγραψαν.

Άλλωστε το υπουργείο Άμυνας προ μηνών είχε τιμήσει την Εθνική Ομάδα Υδατοσφαίρισης για το αργυρό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς του Τόκιο.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις καλούν στα όπλα τους αθλητές στους οποίους έχει απονεμηθεί ο βαθμός του αξιωματικού για τις επιτυχίες τους σε Ολυμπιακούς Αγώνες και Παγκόσμια Πρωταθλήματα σε μια προσπάθεια να αξιοποιηθούν οι γνώσεις τους στο αθλητικό αντικείμενο.

Ήδη όσοι εξ αυτών έχουν τερματίσει την αθλητική καριέρα τους, έχουν κληθεί να δηλώσουν τη φρουρά προτίμησής τους, ενώ έχει ληφθεί ήδη πρόνοια για την αξιοποίησή τους με ανάθεση καθηκόντων συναφών με τον αθλητισμό.

Διαβάστε επίσης: CASSINI Hackathon | Έρχεται στην Κύπρο ο Διαγωνισμός για την κυβερνοασφάλεια – Άνοιξαν οι εγγραφές

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This