Ν. Δένδιας | Επίσκεψη στο Τόκιο και συνάντηση με τον Ιάπωνα ομόλογό του
Defence Redefined
Published on 13/04/2022 at 09:01

Συνάντηση με τον Ιάπωνα ομόλογό του Χαγιάσι Γιοσιμάσα θα έχει σήμερα στο Τόκιο ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, στο πλαίσιο διευρυμένων συνομιλιών μεταξύ των δύο αντιπροσωπειών, όπως αναφέρει το ΑΠΕ ΜΠΕ.

Οι συζητήσεις μεταξύ του κ. Δένδια και του Ιάπωνα ομόλογού του αναμένεται να επικεντρωθούν στην περαιτέρω προώθηση των διμερών σχέσεων σε ευρύ φάσμα τομέων, στις σχέσεις ΕΕ-Ιαπωνίας, στην κατάσταση στην Ουκρανία μετά τη ρωσική εισβολή, και στις εξελίξεις σε Ανατολική Μεσόγειο και Ινδο-Ειρηνικό.

Επιπλέον, αναμένεται να καλύψουν και την κοινή προσήλωση των δύο χωρών στο Διεθνές Δίκαιο -συμπεριλαμβανομένου του Δικαίου της Θάλασσας- και τον συντονισμό στο πλαίσιο του ΟΗΕ, ενόψει και των υποψηφιοτήτων των δύο χωρών ως μη μονίμων Μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας (2023-2024 για την Ιαπωνία και 2025-2026 για την Ελλάδα).

 Κατά την έναρξη της επίσκεψής του στην Ιαπωνία, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, συναντήθηκε με τον πρόεδρο (και πρώην ΥΠΕΞ), Τάρο Κόνο, και μέλη της Ιαπωνο-Ελληνικής Ομάδας Φιλίας του Κοινοβουλίου της Ιαπωνίας.

“Είχαμε μία γόνιμη συζήτηση για την ενίσχυση της κοινοβουλευτικής διπλωματίας και της διμερούς συνεργασίας στους τομείς επενδύσεων, τουρισμού και άμυνας”, αναφέρει ο κ. Δένδιας σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Επίσης, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών ενημέρωσε για την πρόσφατη επίσκεψή του στην Οδησσό.

Τέλος, ο κ. Δένδιας θα συναντηθεί, επίσης, με τον πρόεδρο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνικού Εμπορικού Επιμελητηρίου στην Ιαπωνία.

Διαβάστε επίσης: Τριμερής Υπουργών Εξωτερικών στην Αθήνα | Οι δηλώσεις του Κύπριου ΥΠΕΞ

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΚΣΕΕΚ και Ινστιτούτο Κύπρου | Ημερίδα Δικτύωσης στον τομέα της Καινοτομίας – Συμμετοχή εταιρειών της αμυντικής βιομηχανίας

ΚΣΕΕΚ και Ινστιτούτο Κύπρου | Ημερίδα Δικτύωσης στον τομέα της Καινοτομίας – Συμμετοχή εταιρειών της αμυντικής βιομηχανίας

Δημιουργία συνεργειών για τη μεταφορά γνώσης και την ανάπτυξη προϊόντων και υπηρεσιών που μπορούν να ενισχύσουν σημαντικά την ανταγωνιστικότητα…

Pin It on Pinterest

Share This