Ν. Δένδιας | Επίσκεψη στη Βοσνία και Ερζεγοβίνη – Επικοινωνία με τους ΥΠΕΞ Ισραήλ και Σαουδικής Αραβίας
Defence Redefined
Published on 31/05/2022 at 09:00

Διαδοχικές συναντήσεις αναμένεται να έχει σήμερα Τρίτη 31 Μαΐου, στη Βοσνία και Ερζεγοβίνη ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας.

Αναλυτικότερα, αρχικά θα συναντηθεί με την ομόλογό του Δρ. Bisera Turković, αναπληρώτρια πρόεδρο του Συμβουλίου Υπουργών και Υπουργό Εξωτερικών της. Μετά την κατ’ ιδίαν συνάντηση θα λάβουν χώρα διευρυμένες συνομιλίες, ενώ κοινές δηλώσεις στον Τύπο θα γίνουν περί ώρα 11:45 (τοπική ώρα).

Κατόπιν θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του Συμβουλίου Υπουργών της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης, Zoran Tegeltija, ο οποίος θα του παραθέσει γεύμα εργασίας. Εν συνεχεία, θα έχει επαφές με τα μέλη του συλλογικού Προεδρείου της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης και ειδικότερα, με τον Šefik Džaferović (Πρόεδρο) ώρα 13:00, τον Željko Komšić ώρα 13:50 και τον Milorad Dodik ώρα 16:30.

Τέλος, θα συναντηθεί με τον υφυπουργό Εξωτερικών Josip Brkić και με τη δήμαρχο της πόλεως, Benjamina Karić. Οι συζητήσεις αναμένεται, μεταξύ άλλων, να εστιάσουν σε θέματα ενίσχυσης της διμερούς συνεργασίας, στην ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων, στη Σύνοδο Κορυφής της Διαδικασίας Συνεργασίας Νοτιοανατολικής Ευρώπης (SEECP), στην ασφάλεια και σταθερότητα της περιοχής, καθώς και στις ευρύτερες περιφερειακές εξελίξεις συμπεριλαμβανομένης της κατάστασης στην Ουκρανία μετά από τη ρωσική εισβολή, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Ακόμα, τηλεφωνική επικοινωνία με τους ομολόγους του Ισραήλ Γιαΐρ Λαπίντ και της Σαουδικής Αραβίας Φεϊζάλ μπιν Φαρχάν αλ Σαούντ είχε χθες ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, σύμφωνα με το ΑΠΕ ΜΠΕ. 

Στο επίκεντρο της επικοινωνίας με τον υπουργό Εξωτερικών του Ισραήλ βρέθηκαν οι εξελίξεις στην περιοχή Μέσης Ανατολής και του Κόλπου, με έμφαση στη στρατηγική συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ.

Κατά την επικοινωνία του Νίκου Δένδια με τον υπουργό Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας συζητήθηκαν οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και την περιοχή του Κόλπου, οι ελληνοσαουδαραβικές στρατηγικές σχέσεις υπό το φως της επίσκεψης του υπουργού Επενδύσεων της Σαουδικής Αραβίας Χαλίντ Αλ Φαλίχ στην Αθήνα.

Διαβάστε επίσης: Κύπρος | Ο Ν. Αναστασιάδης στη Γαλλική τηλεόραση για κυπριακό, υδρογονάνθρακες, “χρυσές βίζες” και μεταναστευτικό

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This