ΝΑΤΟ | Τουλάχιστον 2% για την άμυνα ζητά η Γερμανία – Ενίσχυση και μετασχηματισμός του Ουκρανικού στρατού
Defence Redefined
Published on 15/02/2023 at 16:50

Οι χώρες μέλη του NATO θα πρέπει να δαπανούν ένα ελάχιστο 2% του ΑΕΠ τους στην άμυνα, δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Άμυνας Μπόρις Πιστόριους, καθώς οι υπουργοί Άμυνας του οργανισμού συναντώνται στις Βρυξέλλες. Η δαπάνη μόνο 2% δεν θα είναι αρκετή. Θα πρέπει να αποτελεί τη βάση για οτιδήποτε ακολουθεί. Η γερμανική κυβέρνηση το συζητά αυτό τώρα και σύντομα θα καταλήξει σε συμφωνία, δήλωσε ο Πιστόριους σε δημοσιογράφους.

Η Ουκρανία παρότρυνε τους συμμάχους της να επιταχύνουν τον ρυθμό της στρατιωτικής βοήθειας που παρέχουν καθώς οι υπουργοί Άμυνας του NATO ετοιμάζονταν να συναντηθούν για δεύτερη ημέρα σήμερα και η Ρωσία ανακοίνωνε ότι τα στρατεύματά της κατάφεραν να σπάσουν δύο οχυρωμένες γραμμές άμυνας των ουκρανικών δυνάμεων στο ανατολικό μέτωπο.

Παράλληλα ο Βρετανός υπουργός Άμυνας Μπεν Ουάλας δήλωσε ότι η χώρα του εκπαιδεύει Ουκρανούς στρατιώτες να πολεμούν με έναν πιο δυτικό τρόπο και να χρησιμοποιούν λιγότερα πυρομαχικά σε σχέση με τον παραδοσιακό σοβιετικό τρόπο πολέμου. Η Βρετανία μαζί με άλλους δυτικούς συμμάχους εκπαιδεύει Ουκρανούς στρατιώτες και παρέχει όπλα και πυρομαχικά για την υποστήριξη του Κιέβου στη μάχη που δίνει με τη Ρωσία.

Η Ουκρανία χρησιμοποιεί τεράστιες ποσότητες πυρομαχικών για την υπεράσπισή της, εν μέρει αυτός είναι ο λόγος που τους εκπαιδεύονται να πολεμούν με δυτικό τρόπο, δήλωσε ο Ουάλας στον Times Radio. Η Βρετανία αγοράζει και εμπορεύεται πυρομαχικά σοβιετικών προδιαγραφών ενώ βοηθάει επίσης στον μετασχηματισμό του ουκρανικού στρατού ώστε ο Ουκρανικό στρατός να έχει πρόσβαση στα αποθέματα πυρομαχικών που χρησιμοποιούν και οι Βρετανοί.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης: ΝΑΤΟ | Η Γερμανία αναλαμβάνει την ηγεσία της VJTF

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This