Μ. Βρετανία | Παραμένουν στις θέσεις τους οι Υπουργοί Εξωτερικών και Άμυνας στην κυβέρνηση Σούνακ
Defence Redefined
Published on 26/10/2022 at 08:20

Ο Μπεν Γουάλας διορίστηκε εκ νέου υπουργός Άμυνας στην Βρετανία, ανακοίνωσε χθες Τρίτη το γραφείο του πρωθυπουργού Ρίσι Σουνάκ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του γραφείου του Σούνακ, ο Τζέιμς Κλέβερλι θα παραμείνει υπουργός Εξωτερικών, ενώ ο βουλευτής Σάιμον Χαρτ θα αναλάβει συντονιστής της κομματικής πειθαρχίας (chief whip).

Ο Ντόμινικ Ράαμπ αναλαμβάνει αντιπρόεδρος της κυβέρνησης στην Βρετανία και υπουργός Δικαιοσύνης στη νέα κυβέρνηση του Ρίσι Σούνακ, θέσεις τις οποίες κατείχε και στο παρελθόν, επί πρωθυπουργίας του Μπόρις Τζόνσον.

Ο 48χρονος στενός σύμμαχος του Σούνακ ήταν υπουργός Εξωτερικών (2019-21) και στη συνέχεια υπουργός Δικαιοσύνης μέχρι τον περασμένο Σεπτέμβριο. Ταυτόχρονα, ήταν και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και ανέλαβε προσωρινά τα καθήκοντα του πρωθυπουργού, την άνοιξη του 2020, όταν ο Μπόρις Τζόνσον ασθένησε με Covid-19 και χρειάστηκε να νοσηλευτεί για λίγες ημέρες.

Λίγο νωρίτερα, έγινε γνωστό ότι ο Τζέρεμι Χαντ θα παραμείνει επίσης υπουργός Οικονομικών. Ο ίδιος, σε ανάρτησή του στο Twitter, είπε ότι η κυβέρνηση θα εργαστεί για να αποκαταστήσει τη σταθερότητα, την εμπιστοσύνη και τη μακροπρόθεσμη ανάπτυξη, παραδεχόμενος ότι δεν είναι εύκολο το έργο της.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ 

Διαβάστε επίσης: Βρετανία | Νέος πρωθυπουργός ο Ινδικής καταγωγής Ρίσι Σούνακ

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ
Επίσκεψη ΥΠΑΜ στη Σερβία | Αμοιβαίο ενδιαφέρον για εξοπλισμούς – Στήριξη σε ζητήματα εδαφικής ακεραιότητας

Επίσκεψη ΥΠΑΜ στη Σερβία | Αμοιβαίο ενδιαφέρον για εξοπλισμούς – Στήριξη σε ζητήματα εδαφικής ακεραιότητας

Μεταξύ των ζητημάτων που συζητήθηκαν μεταξύ των δύο ΥΠΑΜ, ήταν το ενδιαφέρον την Κύπρου για οπλικά συστήματα της Σερβικής αμυντικής βιομηχανίας αλλά και το ενδιαφέρον της Σερβίας για συστήματα που κατέχει η Κύπρος…

Pin It on Pinterest

Share This