Quantcast

ΑΜΥΝΑ

ΑΜΥΝΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μπαίνει στην τελική ευθεία η Διεθνής Έκθεση Αμυντικής Βιομηχανίας DEFEA στην Αθήνα
Defence Redefined
Published on 08/06/2021 at 13:52

Με ταχείς ρυθμούς προχωρεί η οργάνωση της Διεθνούς Έκθεσης DEFEA που θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Ιούλιο. Ήδη έχει επιβεβαιωθεί η συμμετοχή 312 βιομηχανιών από 21 χώρες, ενώ 67 επίσημες στρατιωτικές αντιπροσωπείες δείχνουν το παγκόσμιο ενδιαφέρον για την Έκθεση (Αναλυτικός κατάλογος των εκθετών στο δικτυακό τόπο της DEFEA https://defea.gr/el/exhibitorlist/.)

Υπό την Αιγίδα και με την στενή συνεργασία του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης και της Γενικής Διευθύνσεως Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων, καθώς και του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας η Διεθνής Έκθεση DEFEA έχει την στρατηγική συνεργασία του Συνδέσμου Ελλήνων Κατασκευαστών Πολεμικού Υλικού (ΣΕΚΠΥ) και την υποστήριξη της Ένωσης Ελληνικών Εταιρειών Αεροδιαστημικής Ασφάλειας & Άμυνας (ΕΕΛΕΑΑ).

Διαβάστε επίσης: ΥΠΑΜ | Έπεσαν οι υπογραφές για την συγχρηματοδότηση των έργων «ΘΗΣΕΑΣ» και «DroneEye» – VIDEO

Η DEFEA που θα πραγματοποιηθεί από 13 έως 15 Ιουλίου θα θέσει τις βάσεις για να ανέλθει και πάλι η χώρα μας στη θέση που της αξίζει δημιουργώντας forum διακρατικών επαφών και διεθνούς συνεργασίας παράλληλα με την προβολή των επιτευγμάτων της παγκόσμιας αμυντικής βιομηχανίας, την τεχνική ενημέρωση και την ανάπτυξη ευνοϊκού περιβάλλοντος για την συζήτηση συμπράξεων εταιρειών και εργοστασίων.

Η κομβική θέση της Ελλάδος ως ενός από τα παλαιότερα μέλη της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, πέρα από το γεγονός ότι χώρα επενδύει διαχρονικά στην εθνική άμυνα, δημιουργεί τις προϋποθέσεις στρατηγικών συνεργασιών που ξεπερνούν τα όρια της οικονομίας και της βιομηχανίας. Για τον λόγο αυτό άλλωστε, Υπουργοί, Αρχηγοί Γενικών Επιτελείων και αρμόδιοι παράγοντες για τους εξοπλισμούς των χωρών τους έχουν προσκληθεί και αναμένεται να επισκεφθούν την Έκθεση. Σε συνεδριακές και άλλες εκδηλώσεις που προγραμματίζονται θα δοθεί η ευκαιρία στους υψηλούς προσκεκλημένους να αλληλοενημερωθούν και να ανταλλάξουν απόψεις και προτάσεις για σημαντικά αμυντικά ζητήματα.

Διαβάστε επίσης: ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ | H Κύπρος με Εθνικό Περίπτερο στη μεγάλη έκθεση Αμυντικής Βιομηχανίας DEFEA

Ιδιαίτερα σημαντικό θεωρείται το γεγονός ότι η πρώτη διεθνής Έκθεση DEFEA πραγματοποιείται σε μια στιγμή κατά την οποία η Ελλάς έχει επανεκκινήσει τις εξοπλιστικές προσπάθειες μετά μια παρατεταμένη απραξία, την οποία επέβαλε η οικονομική κρίση της προηγούμενης δεκαετίας. Τούτο αναμένεται να οδηγήσει στη μεγιστοποίηση των αναμφισβήτητων εθνικών ωφελημάτων που απορρέουν από την διοργάνωσή της.

Υπογραμμίζεται τέλος ότι η DEFEA θα πραγματοποιηθεί στο Εκθεσιακό Κέντρο Metropolitan, στο Αεροδρόμιο Αθηνών Ελευθέριος Βενιζέλος. Ιδιαίτερα ανοικτός χώρος θα διατεθεί για την παρουσίαση αεροσκαφών ενώ θα υπάρχουν πολλές ακόμη δυνατότητες για την προβολή των εκθεμάτων.

Διαβάστε επίσης: DEFEA | Έκθεση Αμυντικής Βιομηχανίας με την συμμετοχή κορυφαίων Ελληνικών και ξένων εταιρειών

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This