Λιθουανία | Συγκέντρωση 14 εκατ. ευρώ για την αγορά τακτικών ραντάρ εναέριας παρακολούθησης για την Ουκρανία
Defence Redefined
Published on 26/02/2023 at 12:51

Οι Λιθουανοί συγκέντρωσαν 14 εκατομμύρια ευρώ για να προμηθεύσουν την Ουκρανία με τακτικά ραντάρ εναέριας παρακολούθησης, στο πλαίσιο εκστρατείας συγκέντρωσης χρημάτων που έληξε χθες την νύχτα.

Η Λιθουανία, μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ, βρίσκεται στην πρωτοπορία της υποστήριξης προς την Ουκρανία. Τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν θα επιτρέψουν την αγορά 14 ραντάρ.

Τα 14 εκατομμύρια ευρώ, ποσό αναπάντεχο για τους διοργανωτές, συγκεντρώθηκαν με δωρεές ύψους 5 ευρώ τηλεφωνικά, ενώ στην εκστρατεία συμμετείχαν και επιχειρήσεις.

Η Λιθουανία έχει υποδεχθεί 75.000 ουκρανούς πρόσφυγες και έχει δεσμευτεί για βοήθεια ύψους 800 εκατομμυρίων ευρώ προς το Κίεβο, σχεδόν το ήμισυ της οποίας έχει μορφή στρατιωτικής βοήθειας.

Τον Μάιο 2022, οι Λιθουανοί συγκέντρωσαν μέσα σε τρεις ημέρες περισσότερα από 5 εκατομμύρια ευρώ κατά την πρώτη εκστρατεία συγκέντρωσης χρημάτων, για την αγορά τουρκικού UCAV Bayraktar TB2 για την Ουκρανία.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης: Λιθουανία | Έρανος για αγορά Bayraktar από την Τουρκία για την Ουκρανία

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εκδήλωση ενημέρωσης για την έρευνα και καινοτομία στον τομέα της άμυνας και ασφάλειας – Συμμετοχή ελληνικών εταιρειών, του EDA και του ΥΠΕΘΑ

Εκδήλωση ενημέρωσης για την έρευνα και καινοτομία στον τομέα της άμυνας και ασφάλειας – Συμμετοχή ελληνικών εταιρειών, του EDA και του ΥΠΕΘΑ

Εκδήλωση ενημέρωσης με θέμα: European Defence Agency Info Day – Research, Technology and Innovation”, στις εγκαταστάσεις του ΕΚΕΦΕ “Δημόκριτος”, την Τρίτη 28 Μαρτίου…

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This