Κύπρος | Σε εφαρμογή το σχέδιο Εστία για όσους φεύγουν από το Ισραήλ
Defence Redefined
Published on 16/10/2023 at 10:48

Η Μεγαλόνησος υποδέχεται χιλιάδες ανθρώπους που είτε φεύγουν από το Ισραήλ είτε επιστρέφουν.

Η Κύπρος έχει αναδειχθεί σε κόμβο υποδοχής ανθρώπων που φεύγουν από το Ισραήλ με κάθε τρόπο για να επιστρέψουν στις χώρες τους αλλά και για όσους Ισραηλινούς διακόπτουν τις διακοπές τους για να γυρίσουν στην πατρίδα τους και τους αγαπημένους τους.

Πολύ δύσκολες στιγμές βίωσαν και όσοι τουρίστες βρίσκονταν στο Ισραήλ όταν ξέσπασε ο πόλεμος με τη Χαμάς.

Αρκετές ευρωπαϊκές χώρες έχουν ζητήσει τη βοήθεια της Κύπρου ώστε να βρει στέγαση για τους ξένους υπηκόους μέχρι να μπουν στις πτήσεις επαναπατρισμού. Ήδη έχει τεθεί σε εφαρμογή το σχέδιο Εστία, με τις κυπριακές αρχές να ανταποκρίνονται στα αιτήματα για παροχή βοήθειας. 

Παράλληλα, έχουν ενισχυθεί τα μέτρα ασφαλείας στις κρίσιμες υποδομές της Μεγαλονήσου.

Στο Ακρωτήρι βρέθηκε και ο Βρετανός υπουργός Άμυνας Γκραντ Σαπς προκειμένου να ενημερωθεί για την ετοιμότητα των βρετανικών δυνάμεων σε περίπτωση που χρειαστεί να πραγματοποιήσουν αναγνωριστικές αποστολές στη Μέση Ανατολή.

Πηγή: Euronews

Διαβάστε επίσης: Μεταναστευτικό | Έφυγαν σχεδόν 7 χιλιάδες μετανάστες από την Κύπρο – Πρόταση για παροχή εξοπλισμού και εκπαίδευσης στο Λίβανο

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΑΣ | Το σχέδιο για τις κάμερες

ΕΛΑΣ | Το σχέδιο για τις κάμερες

Οι αστυνομικοί εφοδιάζονται με κάμερες, τις οποίες θα έχουν πάντα πάνω τους και σε λειτουργία, στα πρότυπα της λειτουργίας της αστυνομίας…

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This