Κύπρος | Εύρεση χειροβομβίδας M26 στην Κυπερούντα
Defence Redefined
Published on 31/10/2023 at 08:43

Σε προχωρημένη οξείδωση εντοπίστηκε προχθές χειροβομβίδα τύπου Μ26, από άντρα που μετέβη στην Κυπερούντα για να μαζέψει μανιτάρια.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ενώ έψαχνε για μανιτάρια σε περιοχή της Κυπερούντας, ο πολίτης εντόπισε αντικείμενο που του κίνησε την προσοχή. Όταν αντιλήφθηκε ότι το αντικείμενο ομοίαζε με χειροβομβίδα, ενημέρωσε αμέσως τις αρχές.

Μέλη της Αστυνομίας μετέβησαν στο σημείο. Όπως διαφάνηκε επρόκειτο για αμυντική χειροβομβίδα τύπου M26, η οποία δεν έφερε μοχλό οπλίσεως και βρισκόταν σε προχωρημένη οξείδωση.  Παραλήφθηκε από πυροτεχνουργό για καταστροφή.

Χειροβομβίδα Μ26 (φώτο αρχείου)

Η χειροβομβίδα M26 είναι αμερικανικής προέλευσης και είδε πολεμική χρήση για 1η φορά στον πόλεμο της Κορέας. Ζυγίζει περίπου 454 γραμμάρια και θραυσματοποείται κατά την έκρηξη του εκρηκτικού γεμίσματος (Composition B). 

Σημειώνουμε επίσης ότι στην περιοχή της Κυπερουντας, αλλά και στην γύρω περιοχή Τροόδους υπάρχουν αρκετές εγκαταστάσεις της Εθνικής Φρουράς. 

Διαβάστε επίσης: Αστυνομία Κύπρου | Εντοπισμός χειροβομβίδας και εκρηκτικής ύλης

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΑΣ | Το σχέδιο για τις κάμερες

ΕΛΑΣ | Το σχέδιο για τις κάμερες

Οι αστυνομικοί εφοδιάζονται με κάμερες, τις οποίες θα έχουν πάντα πάνω τους και σε λειτουργία, στα πρότυπα της λειτουργίας της αστυνομίας…

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This