Κύπρος | Εντυπωσιακές εικόνες και VIDEO από το Διεθνές πρόγραμμα Ανάπτυξης Ηγετικών Ικανοτήτων
Defence Redefined
Published on 02/09/2022 at 18:36

Στο πλαίσιο εφαρμογής του στρατιωτικού Erasmus, η Ακαδημία Ασφάλειας και Άμυνας του Υπουργείου Άμυνας σε συνεργασία με τη Στρατιωτική Ακαδημία της Αυστρίας και με τη συνδρομή με προσωπικό, μέσα και εγκαταστάσεις της Εθνικής Φρουράς, διοργανώσαν με επιτυχία για 6η χρονιά, στην Κύπρο, το πρόγραμμα Ανάπτυξης Ηγετικών Ικανοτήτων για μαθητές και νεαρούς Αξιωματικούς Στρατιωτικών Ακαδημιών.

Σκοπός του προγράμματος ήταν οι συμμετέχοντες να αναπτύξουν τις ικανότητες τους ως  ηγήτορες μέσα από  τη διοίκηση ομάδας/διμοιρίας καθώς και διάφορες άλλες δοκιμασίες όπως διαγωνιστική βολή τυφεκίου, ομαδικό διαγωνισμό αντοχής, προσανατολισμό, τακτική σχεδίαση, 24ωρη εκπαιδευτική άσκηση Μηχανοκίνητης Διμοιρίας Πεζικού κ.α.

Στην εκπαίδευση συμμετείχαν 33 μαθητές και 12 εκπαιδευτές από 12 Στρατιωτικές Ακαδημίες 10 Κρατών Μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Αυστρία, Κύπρο, Ελλάδα, Ιταλία, Ρουμανία, Σλοβακία, Πολωνία, Λετονία, Λιθουανία, Πορτογαλία) και τη Νορβηγία.

Στην τελετή έναρξης της εκπαίδευσης ο Αρχηγός της ΕΦ Αντιστράτηγος Δημόκριτος Ζερβάκης στην ομιλία του αναφέρθηκε στη σημαντικότητα του Στρατιωτικού Erasmus, το οποίο δίνει τη δυνατότητα σε μαθητές στρατιωτικών σχολών να συνεργαστούν και να αποκτήσουν κοινή Ευρωπαϊκή κουλτούρα.

Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 02 Σεπτεμβρίου 2022 με επίδοση διπλωμάτων σε όσους συμμετέχοντες ολοκλήρωσαν με επιτυχία  την εκπαίδευση, σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στα ΚΑΑΥ Κιτίου .

Η Κυπριακή Δημοκρατία παρότι δε διαθέτει στρατιωτικές σχολές, εντούτοις συνεισφέρει έμπρακτα στην ευρωπαϊκή εκπαίδευση για την ανάπτυξη  μίας κοινής Ευρωπαϊκής κουλτούρας Ασφαλείας και Άμυνας και πρωτοστατεί σε δραστηριότητες του Ευρωπαϊκού Κολεγίου Ασφάλειας και Άμυνας κάτω από το οποίο εντάσσεται και η πρωτοβουλία του στρατιωτικού Erasmus.

Πηγή: ΥΠΑΜ

Διαβάστε επίσης: Καλωσόρισαν τους 8 πρώτους αξιωματικούς της ΕΦ που θα συμμετάσχουν στη εκπαίδευση IMEΤ των ΗΠΑ

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΓΕΕΘΑ | Παρακολούθηση Επίδειξης από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Σύγχρονων Τεχνολογιών του Διακλαδικού Κέντρου Έρευνας/Τεχνολογικής Ανάπτυξης και Καινοτομίας – Φωτογραφίες

ΓΕΕΘΑ | Παρακολούθηση Επίδειξης από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Σύγχρονων Τεχνολογιών του Διακλαδικού Κέντρου Έρευνας/Τεχνολογικής Ανάπτυξης και Καινοτομίας – Φωτογραφίες

Την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2023, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, παρουσία του Αρχηγού ΓΕΣ Αντιστράτηγου…

ΠΡΟΣΦΑΤΑ
KNDS Nexter | Το τακτικό UGV PHOBOS

KNDS Nexter | Το τακτικό UGV PHOBOS

Η Nexter, εταιρεία του ομίλου KNDS (KMW+NEXTER Defense Systems), ανακοίνωσε την άφιξη του νέου τακτικού Μη Επανδρωμένου Οχήματος Εδάφους…

Pin It on Pinterest

Share This