ΚΣΕΔ | Παροχή εκπαίδευσης σε λειτουργούς των κρατών της της Διαβαλκανικής Επιτροπής Έρευνας και Διάσωσης
Defence Redefined
Published on 23/09/2022 at 16:24

Το τετραήμερο 20 με 23 Σεπτεμβρίου 2022 το Κέντρο Συντονισμου Έρευνας – Διάσωσης (ΚΣΕΔ), παρείχε εκπαίδευση Έρευνας – Διάσωσης (Ε-Δ) σε επιχειρησιακούς λειτουργούς των ΚΣΕΔ, των κρατών-μελών της Διαβαλκανικής Περιφερειακής Συμβουλευτικής Επιτροπής Ε-Δ (RASARAC). Στην εκπαίδευση συμμετείχαν 16 εκπρόσωποι από τη Σερβία, την Κροατία, το Μαυροβούνιο, τη Βουλγαρία, τη Σλοβενία, τη Βοσνία και την Ουγγαρία.

Η Διαβαλκανική Επιτροπή RASARAC, στην οποία ανήκουν 13 συνολικά χώρες, έχει σκοπό την εναρμόνιση, τυποποίηση και βελτίωση των πρακτικών και διαδικασιών επιτυχούς διεξαγωγής διασυνοριακών επιχειρήσεων Ε-Δ. Η Κυπριακή Δημοκρατία στάθηκε αρωγός στην εν λόγω προσπάθεια από την πρώτη μέρα δημιουργίας της Επιτροπής με επιστέγασμα την υπογραφή τον Νοέμβριο του 2018 σχετικού Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του ΚΣΕΔ και του RASARAC.

Η εκπαίδευση αφορούσε σε θέματα Συντονισμού των Επιχειρήσεων Ε-Δ και είναι η 5η μετά την υπογραφή του σχετικού Μνημονίου Συνεργασίας, αποτελώντας έμπρακτη απόδειξη της συνεισφοράς του ΚΣΕΔ στην διεθνή κοινότητα της Έρευνας και Διάσωσης.

Επιπλέον, με την παροχή τέτοιων εκπαιδευτικών προγραμμάτων, ενισχύονται οι προσπάθειες της ΚΔ για δημιουργία Εκπαιδευτικού Κέντρου Ε-Δ στην Κύπρο, πιστοποιημένου από τον Διεθνή Οργανισμό Πολιτικής Αεροπορίας (ICAO), καθιστώντας την Διεθνές Κέντρο παροχής τεχνογνωσίας σε θέματα Ε-Δ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν εν πλω, άσκηση Ε-Δ με τη συμμετοχή του ΠΑΘ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ της Διοίκησης Ναυτικού και ελικοπτέρου της 460 ΜΕΔ της Διοίκησης Αεροπορίας του ΓΕΕΦ, στη θαλάσσια περιοχή κόλπου Λεμεσού.

Πηγή: ΚΣΕΔ

Διαβάστε επίσης: ΑΡΓΟΝΑΥΤΗΣ 2022 | Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η πολυεθνική άσκηση έρευνας και διάσωσης – Φωτογραφίες

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΑΣ | Το σχέδιο για τις κάμερες

ΕΛΑΣ | Το σχέδιο για τις κάμερες

Οι αστυνομικοί εφοδιάζονται με κάμερες, τις οποίες θα έχουν πάντα πάνω τους και σε λειτουργία, στα πρότυπα της λειτουργίας της αστυνομίας…

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This