Κούβα | Εντοπίστηκε ρωσικό δίκτυο παράνομης στρατολόγησης Κουβανών
Defence Redefined
Published on 07/09/2023 at 10:16

Η κυβέρνηση της Κούβας ανακοίνωσε ότι εντόπισε ένα ρωσικό δίκτυο λαθραίας διακίνησης, το οποίο στρατολογούσε Κουβανούς για στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία, και προχώρησε σε ποινικές διώξεις εναντίον προσώπων που ενέχονται στο δίκτυο αυτό.

Το κουβανικό υπουργείο Εσωτερικών καταβάλλει προσπάθειες για να εξουδετερώσει και να διαλύσει ένα δίκτυο λαθραίας διακίνησης ανθρώπων που επιχειρεί από τη Ρωσία για να εντάξει Κουβανούς πολίτες, που ζουν εκεί, και ακόμη και κάποιους από την Κούβα στις στρατιωτικές δυνάμεις που εμπλέκονται στις στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών.

Ο υπουργός Εξωτερικών Μπρούνο Ροντρίγκες διαβεβαίωσε, σε μήνυμά του το οποίο ανήρτησε στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης X, ότι η κουβανική κυβέρνηση δρα με την ισχύ του νόμου εναντίον αυτών των επιχειρήσεων. 

Το υπουργείο ανέφερε πως προέβη σε ποινικές διώξεις εναντίον των προσώπων που ενέχονται σ’ αυτές τις δραστηριότητες, χωρίς να κάνει γνωστές λεπτομέρειες, ενώ υπογραμμίζει ότι απορρίπτει κατηγορηματικά τη μισθοφορική ιδιότητα και υπενθυμίζει πως η Κούβα δεν συμμετέχει στον πόλεμο στην Ουκρανία.

Η εφημερίδα America TeVe του Μαϊάμι είχε δημοσιεύσει την περασμένη Παρασκευή τις μαρτυρίες δύο εφήβων, οι οποίοι έλεγαν πως εξαπατήθηκαν μέσω του Facebook για να εργαστούν ως οικοδόμοι με το ρωσικό στρατό σε εργοτάξια στην Ουκρανία.

Η America TeVe διευκρινίζει πως οι νέοι έστειλαν αυτό το μήνυμα από ένα λεωφορείο με το οποίο μεταφέρθηκαν από την Ουκρανία, μαζί με Ρώσους στρατιωτικούς, στο Ριαζάν, νοτιοανατολικά της Μόσχας.

Η Μόσχα και η Αβάνα έχουν ενισχύσει από πέρυσι τις διπλωματικές σχέσεις τους.

Στα τέλη του 2022, ο πρόεδρος Μιγκέλ Ντίας-Κανέλ συνάντησε το Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν στη Μόσχα και αντιπροσωπείες επιχειρηματιών και πολιτικών αντιπροσώπων μετέβησαν φέτος στις δύο χώρες.

Ο κουβανός υπουργός Άμυνας Άλβαρο Λόπες Μιέρα συναντήθηκε τον Ιούνιο με τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Σοϊγκού.

Πηγή: Euronews

Διαβάστε επίσης: Ρωσία – Κούβα | Δήλωση ενότητας ενάντια στην “αυτοκρατορία των Γιάνκηδων”

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Pin It on Pinterest

Share This