Κλιμάκωση στο Παλαιστινιακό – Αυξάνονται οι νεκροί στη Δυτική Όχθη
Defence Redefined
Published on 25/10/2022 at 14:38

Έξι Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και σχεδόν 20 άλλοι τραυματίστηκαν σε επιχειρήσεις του ισραηλινού στρατού στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, κυρίως στην Ναμπλούς, ανακοίνωσε το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας.

Το υπουργείο είχε κάνει λόγο αρχικά για τρεις νεκρούς και 19 τραυματίες, εκ των οποίων τρεις σοβαρά στη Ναμπλούς. Αργότερα πρόσθεσε ότι ένας τέταρτος Παλαιστίνιος σκοτώθηκε από ισραηλινά πυρά επίσης στη Ναμπλούς και άλλοι δύο στη Ραμάλα και στο χωριό Νάμπι Σάλεχ.

Ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε ότι δυνάμεις του επιχειρούν στη Ναμπλούς, όμως δεν σχολίασε τον απολογισμό που δημοσιοποιήθηκε από τις παλαιστινιακές αρχές.

Έκανε λόγο για επιχείρηση ευρείας κλίμακας, με τη συμμετοχή της αστυνομίας, εναντίον του γενικού αρχηγείου και εργαστηρίου κατασκευής όπλων της νεοσύστατης οργάνωσης Άντρο του λιονταριού στην παλιά πόλη της Ναμπλούς. Στη διάρκεια αυτής της επιχείρησης πολλοί ένοπλοι ύποπτοι επλήγησαν από σφαίρες, πρόσθεσε.

Από την αρχή του μήνα έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον 29 Παλαιστίνιοι και δύο Ισραηλινοί στρατιώτες, σύμφωνα με απολογισμό του AFP.

Σήμερα το πρωί ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Γιαΐρ Λαπίντ δήλωσε στον κρατικό ραδιοφωνικό σταθμό Kan ότι ένα από τα ηγετικά στελέχη του «Άντρου του λιονταριού», ο Ουάντιχ αλ Χουχ, σκοτώθηκε.

Παράλληλα, η Διεθνής Αμνηστία απευθύνει σήμερα έκκληση να διενεργηθεί έρευνα από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο (ΔΠΔ) για πιθανά «εγκλήματα πολέμου» που διαπράχθηκαν από τον στρατό του Ισραήλ και παλαιστίνιους μαχητές στις εχθροπραξίες του Αυγούστου στη Λωρίδα της Γάζας.

Τουλάχιστον 49 Παλαιστίνιοι, μαχητές όπως και άμαχοι, συμπεριλαμβανομένων παιδιών, χάθηκαν από την 5η ως την 7η Αυγούστου στις εχθροπραξίες ανάμεσα στον ισραηλινό στρατό και την οργάνωση Παλαιστινιακός Ισλαμικός Τζιχάντ στη Λωρίδα της Γάζας, θύλακα που τελεί υπό ισραηλινό αποκλεισμό από το 2007.

Η Διεθνής Αμνηστία υπολογίζει πως συνολικά σκοτώθηκαν 31 άμαχοι, κατά ενημερωτικό υπόμνημά της που δίνει στη δημοσιότητα σήμερα, υπό τον τίτλο «Δεν ήταν παρά παιδιά: αποδείξεις για τη διάπραξη εγκλημάτων πολέμου κατά τη διάρκεια της επίθεσης του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας τον Αύγουστο του 2022».

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης: Δύο Παλαιστίνιοι νεκροί από πυρά στη Δυτική Όχθη μετά από επιχείρηση του Ισραηλινού στρατού

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This