ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

Καύκασος | Όλες οι εξελίξεις στο πεδίο της μάχης – Δεκάδες οι νεκροί και από τις δύο πλευρές – VIDEO & Φωτογραφίες
Defence Redefined
Published on 28/09/2020 at 09:22

Συνεχίζεται με αμείωτη ένταση, από τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας 28/09, η πολεμική αντιπαράθεση που ξέσπασε το Σάββατο 26/09, μεταξύ της αυτονομιστικής περιφέρειας του Αζερμπαϊτζάν, Ναγκόρνο-Καραμπάχ, η οποία υποστηρίζεται από την Αρμενία και του Αζερμπαϊτζάν, το οποίο υποστηρίζεται πλήρως από την Τουρκία. 

Οι εξελίξεις στο μέτωπο του πολέμου είναι αρκετές αφού συγκρούσεις σημειώθηκαν σε όλη την μεθόριος γραμμή της περιφέρειας Ναγκόρνο-Καραμπάχ. Νωρίτερα σήμερα, το Υπουργείο Άμυνας του Αζερμπαϊτζάν, κατηγόρησε την Αρμενία ότι βομβάρδισε την πόλη την συνοριακή πόλη Tartar. 

Διαβάστε επίσης: Αρμενία – Αζερμπαϊτζάν | Οι πρώτες εικόνες από τις συγκρούσεις – Οι πρώτες απώλειες για το Αζερμπαϊτζάν – VIDEO

Οι Αζέροι, με την εντατική χρήση των τουρκικών Bayraktar TB2, κατάφεραν σημαντικά πλήγματα κατά της Αρμενικής αεράμυνας. Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, καταστράφηκαν αντιαεροπορικά συστήματα Osa-AK/AKM και S-300 με την χρήση drone “καμικάζι”.

Σημαντικές απώλειες κατάφεραν και οι Αρμενικές δυνάμεις σε βάρος των Αζέρων. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Δημοκρατίας του Αρτσάχ, στο δίκτυο τους στο Telegram, κατά την διάρκεια της νύχτας, ο Αρμένικος στρατός με θαυμάσιες επιχειρήσεις ανέκτησε περιοχές που περιήλθαν προηγούμενος στην κατοχή των Αζέρων. 

Επιπλέον σύμφωνα με την εκπρόσωπο Τύπου του Υπουργείου Άμυνας της Αρμενίας, Shushan Stepanya, 11 άρματα μάχης του στρατού του Αζερμπαϊτζάν καταστράφηκαν ή περιήλθαν στην κατοχή των Αρμένικων δυνάμεων.   

Βίντεο που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου από χθες, παρουσιάζουν πτώματα Αζέρων στρατιωτών και κατεστραμμένα άρματα μάχης από τις πρόσφατες μάχες.  Προσοχή, εικόνες με σκληρό περιεχόμενο!               

             

Από την πλευρά του το Υπουργείο Άμυνας του Αζερμπαϊτζάν σε δελτίο Τύπου, αναφέρει ότι “μονάδες του στρατού του Αζερμπαϊτζάν, που κινούνται από τα ψηλά εδάφη και τις πλεονεκτικές θέσεις που ελευθερώθηκαν από τις αρμενικές ένοπλες δυνάμεις, συνεχίζουν την αντεπίθεση για να παγιώσουν την επιτευχθείσα επιτυχία.”

Η κατάσταση πάντως δείχνει να ξεφεύγει και να οδεύει προς ολοκληρωτική σύρραξη. Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων ΑΜΝ, ο Artsron Hovhannisyan, ένας εκ των εκπροσώπων του Αρμενικού Υπουργείου Άμυνας, ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι η Αρμενία, εάν χρειαστεί, θα χρησιμοποιήσει όλα τα είδη όπλων ως απάντηση στην επίθεση, συμπεριλαμβανομένων των μαχητικών Su-30SM.

Πληροφορίες αναφέρουν πως παρών στους αιθέρες της εμπόλεμης ζώνης, βρίσκονται και τα τουρκικά F-16, χωρίς ωστόσο να αναφερθούν συγκεκριμένες δράσεις. 

Οι νεκροί στο πεδίο της μάχης, ανέρχονται στους 32 από την πλευρά του Ναγκόρνο – Καραμπάχ, ενώ από την πλευρά του Αζερμπαϊτζάν δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής επίσημες αναφορές, ωστόσο το γραφικό υλικό που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο παρουσιάζει μεγάλο αριθμό νεκρών Αζέρων στρατιωτών. 

Διαβάστε επίσης: Σύγκρουση Αρμενία – Αζερμπαϊτζάν | Με χρήση UAVs καταστροφή αντιαεροπορικών μέσων. Οι τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο- VIDEO

 

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This