Ισραήλ – Λίβανος | Διαμάχη για την παρουσία της Energean στο διαφιλονικούμενο κοίτασμα “Καρίς”
Defence Redefined
Published on 07/06/2022 at 11:00

Ο Λίβανος προειδοποιεί το Ισραήλ ότι οποιαδήποτε δραστηριότητα της εταιρείας υδρογονανθράκων Energean στη διαφιλονικούμενη θαλάσσια ζώνη μεταξύ Λιβάνου και Ισραήλ, θα αποτελεί “εχθρική προκλητική ενέργεια”.

Μετά από διαβουλεύσεις με τον υπηρεσιακό Πρωθυπουργό, Νατζίμπ Μικάτι, ο Πρόεδρος του Λιβάνου, Μισέλ Αούν, προέβη στη σχετική ανακοίνωση, αναφέρει το Euronews.

Η δήλωση του Λιβανέζου Προέδρου συνοδεύτηκε από πληροφορίες που μεταδόθηκαν από λιβανικά ΜΜΕ ότι σκάφος της ελληνικών συμφερόντων εταιρείας φυσικού αερίου, Energean, που εδρεύει στο Ισραήλ, εισήλθε στη θαλάσσια περιοχή στα ανοικτά των ακτών του Νοτίου Λιβάνου, στο κοίτασμα Καρίς. 

Το Ισραήλ υποστηρίζει ότι το κοίτασμα αυτό βρίσκεται εντός της δικής του ΑΟΖ και ότι το έχει αδειοδοτήσει προς εκμετάλλευση στη συγκεκριμένη εταιρεία .

Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Ισραήλ και Λιβάνου για την επίλυση της διαφοράς και την οριοθέτηση των ΑΟΖ τους με την ενθάρρυνση του ΟΗΕ και των ΗΠΑ βρίσκονται εδώ και χρόνια σε αδιέξοδο.

Διαβάστε επίσης: ΕΕ | Η ενεργειακή ασφάλεια, η επισιτιστική ασφάλεια και η ενίσχυση της ευρωπαϊκής άμυνας τη δεύτερη ημέρα της Συνόδου Κορυφής

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η λεγόμενη “Στρατιά Αιγαίου” σε άσκηση με αποβατικά και άρματα στη Σμύρνη και τη Φώκαια – Φωτογραφίες

Η λεγόμενη “Στρατιά Αιγαίου” σε άσκηση με αποβατικά και άρματα στη Σμύρνη και τη Φώκαια – Φωτογραφίες

Η λεγόμενη “Στρατιά Αιγαίου” των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων πραγματοποίησε κοινές ασκήσεις με συμμετοχή αρμάτων, αποβατικών και πλωτών μέσων, μαζί με Ομάδες Αμφίβιων Αποστολών…

ΠΡΟΣΦΑΤΑ
Υπουργείο Άμυνας | Ηλεκτρονική πλατφόρμα για υποβολή των στοιχείων όσων συμπληρώνουν το 16ο έτος της ηλικίας τους

Υπουργείο Άμυνας | Ηλεκτρονική πλατφόρμα για υποβολή των στοιχείων όσων συμπληρώνουν το 16ο έτος της ηλικίας τους

Το Υπουργείο Άμυνας ανακοινώνει ότι από την 6η Φεβρουαρίου 2023 θα βρίσκεται σε λειτουργία η νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα για υποβολή των στοιχείων όσων συμπληρώνουν ή έχουν συμπληρώσει το 16ο έτος της ηλικίας τους…

Pin It on Pinterest

Share This