ΑΜΥΝΑ

ΑΜΥΝΑ

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Ισραήλ | Λέιζερ για την αναχαίτηση ΜΕΑ και εναέριων απειλών με κόστος λίγα δολάρια – VIDEO
Defence Redefined
Published on 22/06/2021 at 10:54

Το Ισραηλινό Υπουργείο Άμυνας, μαζί με την Elbit Systems σε συνεργασία με την Πολεμική Αεροπορία, ολοκλήρωσαν με επιτυχία μια σειρά πρωτοποριακών δοκιμών, κατά τη διάρκεια των οποίων αναχαιτίστηκε αριθμός μη επανδρωμένων αεροσκαφών (ΜΕΑ) σε διαφορετικές περιοχές και υψόμετρα, με την χρήση ενός εναέριου συστήματος λέιζερ εγκατεστημένο σε ελαφρύ αεροσκάφος.

Η σειρά των δοκιμών πραγματοποιήθηκε υπό την καθοδήγηση της Μονάδας Έρευνας και Ανάπτυξης (R&D). Ένα ελαφρύ αεροσκάφος στο οποίο εγκαταστάθηκε το σύστημα λέιζερ αναχαίτησε, σε διαφορετικά σενάρια, αριθμό ΜΕΑ σε διαφορετικά υψόμετρα. Οι πρωτοποριακές δοκιμές, πραγματοποιήθηκαν σε κεντρική περιοχή της χώρας με την στενή συνεργασία της Πολεμικής Αεροπορίας.

Το εύρος εντός του οποίου έγιναν οι αναχαιτήσεις ήταν μέχρι 1 χλμ αν και ο στόχος της Elbit Systems και της Πολεμικής Αεροπορίας, είναι το βεληνεκές να αυξηθεί στα 8-10 χιλιόμετρα, όχι μόνο για τα ΜΕΑ, αλλά και για άλλες απειλές όπως ρουκέτες, πυρομαχικά όλμων και πυροβολικού κ.ά.

Διαβάστε επίσης: Lockheed Martin | Το Ατρακτίδιο λέιζερ είναι εδώ. Δυνητική επιλογή για τα F-16V – VIDEO

Το Ισραήλ είναι από τις πρώτες χώρες στον κόσμο που πέτυχε την ωρίμανση της τεχνολογίας λέιζερ σε αερομεταφερόμενες πλατφόρμες, επιδικνύοντας παράλληλα αναχαιτίσεις σε επιχειρησιακά σενάρια. Αυτή η σειρά δοκιμών είναι η πρώτη φάση σε ένα πολυετές πιλοτικό πρόγραμμα της Elbit Systems για την ανάπτυξη ενός αερομεταφερόμενου συστήματος λέιζερ για την αντιμετώπιση εναέριων απειλών, μεγάλης εμβέλειας σε υψηλή συχνότητα.

Η αναχαίτιση με την χρήση ενός ισχυρού συστήματος λέιζερ παρέχει αρκετά πλεονεκτήματα, συμπεριλαμβανομένου το κόστος το οποίο ανέρχεται σε μερικά δολάρια ανά αναχαίτιση, η ικανότητα αναχαίτισης απειλών σε πολύ μεγάλες αποστάσεις και σε μεγάλα υψόμετρα και χωρίς καιρικούς περιορισμούς παρέχοντας αντιαεροπορική / αντιπυραυλική κάλυψη σε μεγάλες εκτάσεις. 

Το εναέριο σύστημα λέιζερ θα συμπληρώσει το πολυστρωματικό αμυντικό σύστημα του Ισραήλ, το οποίο περιλαμβάνει τα συστήματα “Iron Dome”,  “David’s Sling” (πρώην Magic Wand) και “Arrow”. Το σύστημα θα αυξήσει την αποτελεσματικότητα της άμυνας από τις υπάρχουσες και μελλοντικές εναέριες απειλές.

Διαβάστε επίσης: Lockheed Martin | Η νέα γενιά όπλων κατευθυνόμενης ενέργειας laser είναι εδώ- VIDEO

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This