Ισπανία | Ενίσχυση του αντιτρομοκρατικού συναγερμού – Άσκηση με επιχείρηση εκκένωσης στην Ιταλία
Defence Redefined
Published on 19/10/2023 at 08:41

Η Ισπανία όπως και άλλες ευρωπαϊκές χώρες, επέλεξε να ενισχύσει την ασφάλεια της και ειδικότερα όσον αφορά τρομοκρατικά χτυπήματα. 

Το υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε την εφαρμογή πολλών συμπληρωματικών μέτρων ασφαλείας, τα οποία ανεβάζουν το επίπεδο συναγερμού στο 4 (από τα συνολικά 5).

Η απόφαση αυτή εκδόθηκε μετά τη συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής αξιολόγησης τρομοκρατικών απειλών στην οποία προεδρεύει ο εκάστοτε υπουργός Εσωτερικών.

Στα μέτρα προβλέπονται η ενίσχυση συσκευών ασφαλείας σε ορισμένα ιδιαίτερα ευαίσθητα σημεία σε όλη την εθνική επικράτεια, η αύξηση των αντιτρομοκρατικών μέτρων από τις δυνάμεις ασφαλείας, περισσότερα μέτρα επιτήρησης σε υποδομές ζωτικής σημασίας και συντονισμός μέτρων επιτήρησης στον κυβερνοχώρο. Κάθε εβδομάδα θα γίνεται επανεκτίμηση της κατάστασης.

Η Ισπανία δεν έχει σταματήσει να βρίσκεται σε επιφυλακή όσον αφορά την ασφάλεια και την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και τα 5 επίπεδα αντιτρομοκρατικού συναγερμού εισήχθησαν στη χώρα για πρώτη φορά στις 9 Μαρτίου 2005 ως συνέπεια των τρομοκρατικών επιθέσεων που σημειώθηκαν στη Μαδρίτη στις 11 Μαρτίου 2004.

Ταυτόχρονα, σε εβραϊκό σχολείο της Ρώμης πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί άσκηση που προέβλεπε επιχείρηση εκκένωσης του κτιρίου. Το σχολείο βρίσκεται στην όχθη του Τίβερη, στη συνοικία όπου είχε χτιστεί το γκέτο της εβραϊκής κοινότητας της Ρώμης και έχει διατηρήσει την ίδια ονομασία (Εβραϊκό Γκέτο).

Αρχικά, πολλοί κάτοικοι της περιοχής φοβήθηκαν ότι το σχολείο μπορεί να είχε λάβει τηλεφώνημα, στο οποίο να γινόταν αναφορά σε τοποθέτηση βόμβας στο εσωτερικό του, και ότι για τον λόγο αυτό αποφασίστηκε άμεσα η εκκένωση.

Η Εβραϊκή Κοινότητα της Ρώμης, όμως, έκανε γνωστό ότι ήταν μια άσκηση προληπτικού χαρακτήρα, η οποία είχε προγραμματισθεί λεπτομερώς τις περασμένες ημέρες.

Διαβάστε επίσης: Γαλλία | Ενίσχυση της ασφάλειας μετά την επίθεση με μαχαίρι στο σχολείο

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΑΣ | Το σχέδιο για τις κάμερες

ΕΛΑΣ | Το σχέδιο για τις κάμερες

Οι αστυνομικοί εφοδιάζονται με κάμερες, τις οποίες θα έχουν πάντα πάνω τους και σε λειτουργία, στα πρότυπα της λειτουργίας της αστυνομίας…

ΠΡΟΣΦΑΤΑ
Συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν | Υπογραφή Συμφώνου Φιλίας και Συνεργασίας – Συνέχεια διαβουλεύσεων για τις διαφωνίες

Συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν | Υπογραφή Συμφώνου Φιλίας και Συνεργασίας – Συνέχεια διαβουλεύσεων για τις διαφωνίες

Σε σύντομη απάντηση του ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στη συμβίωση Χριστιανών και Μουσουλμάνων στη Θράκη και τόνισε πως η μειονότητα είναι Μουσουλμανική…

Pin It on Pinterest

Share This