Ιράν | Σύλληψη κατασκόπων που συνδέονται με την Ισραηλινή κυβέρνηση
Defence Redefined
Published on 01/08/2022 at 11:00

Η ιρανική αστυνομία φέρεται να συνέλαβε τον αρχηγό και άλλα τέσσερα μέλη ενός κατασκοπευτικού δικτύου που συνδέεται με την ισραηλινή κυβέρνηση. 

“Εντοπίσαμε και συλλάβαμε ένα δίκτυο κατασκοπείας που συνδέεται με το ψεύτικο ισραηλινό καθεστώς”, ανέφερε το τμήμα πληροφοριών της δύναμης επιβολής του νόμου του Ιράν σε δήλωση στις 28 Ιουλίου. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, “μέλη του κατασκοπευτικού δικτύου επικοινώνησαν με τον επικεφαλής της κατασκοπευτικής οργάνωσης Μοσάντ μετά από υποκίνηση ενός ηγέτη μιας από τις αυτονομιστικές ομάδες, ο οποίος έχει ιστορικό μισθοφόρου για το Σιωνιστικό καθεστώς”.

“Εκτός από τη συλλογή πληροφοριών, τα μέλη αυτού του δικτύου συμμετείχαν σε εμπρησμούς, έγραψαν συνθήματα, προπαγάνδιζαν την Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν και είχαν λάβει την απαραίτητη εκπαίδευση για ένοπλες επιχειρήσεις και δολιοφθορές. Και τα πέντε μέλη του δικτύου συνελήφθησαν πριν προβούν σε οποιαδήποτε τέτοια ενέργεια”, αναφέρεται στην ανακοίνωση, προσθέτοντας ότι οι συλληφθέντες διαπιστώθηκε ότι είχαν “μεγάλη ποσότητα προηγμένου εξοπλισμού, κάρτες SIM και κινητά τηλέφωνα”, ανέφερε η δήλωση.

Διαβάστε επίσης: ΗΠΑ – Ισραήλ | Μπάιντεν και Λαπίντ δεσμεύθηκαν ότι το Ιράν δεν θα αποκτήσει πυρηνικά όπλα

Το τμήμα πληροφοριών της ιρανικής δύναμης επιβολής του νόμου ισχυρίζεται ότι η οργάνωση Μοσάντ υποσχέθηκε στους συλληφθέντες χρηματική αποζημίωση για τη συλλογή πληροφοριών από ζωτικές περιοχές του Ιράν.

Μάλιστα, στις 27 Ιουλίου, ο υπουργός Πληροφοριών του Ιράν Εσμήλ Χατίμπ είπε σε μια συνάντηση με βουλευτές ότι η Τεχεράνη “διεξήγαγε επιτυχημένες επιχειρήσεις” εναντίον του Ισραήλ τους τελευταίους μήνες, κάτι που δείχνει τη δύναμη πληροφοριών της Ισλαμικής Δημοκρατίας.

Την ίδια μέρα, το υπουργείο Πληροφοριών του Ιράν δημοσίευσε μια δήλωση με τα στοιχεία της ομάδας που συνελήφθησαν πρόσφατα λέγοντας πως ήταν μέλη της τρομοκρατικής και μισθοφορικής ομάδας Komalah (κουρδική ομάδα), τα οποία είχαν επιλεγεί απευθείας από τον Abdollah Mohtadi, τον αρχηγό της ομάδας για αυτή την αποστολή, ο οποίος λογοδοτεί στους αξιωματικούς της Μοσάντ.

Νωρίτερα, το υπουργείο Πληροφοριών του Ιράν ανακοίνωσε ότι συνέλαβε μέλη τρομοκρατικής ομάδας που σχεδίαζαν να ανατινάξουν μια αμυντική εγκατάσταση στην επαρχία Ισφαχάν της χώρας, όπου βρίσκονται πολλές πυρηνικές εγκαταστάσεις.

Το υπουργείο ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι το δίκτυο των συλληφθέντων είχε εισέλθει στο Ιράν μέσω της περιοχής του Κουρδιστάν του Ιράκ με σκοπό να πραγματοποιήσει πρωτοφανείς τρομοκρατικές ενέργειες και σαμποτάζ, σε ορισμένες κρίσιμες και προκαθορισμένες τοποθεσίες με τη χρήση των πιο σύγχρονων επιχειρησιακών μεθόδων και μέσων επικοινωνίας, καθώς και με χρήση ισχυρών εκρηκτικών.

Διαβάστε επίσης: Ιράν | Κατέθεσε αίτηση για να γίνει μέλος της ομάδας BRICS

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ
Χαρδαλιάς | Η κλιματική κρίση επηρεάζει επιχειρησιακά τις Ένοπλες Δυνάμεις

Χαρδαλιάς | Η κλιματική κρίση επηρεάζει επιχειρησιακά τις Ένοπλες Δυνάμεις

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Χαρδαλιάς, σε άρθρο του με τίτλο “Ένοπλες Δυνάμεις και κλιματική κρίση”, παρουσιάζει τις επιχειρησιακές συνέπειες του περιβαλλοντικού προβλήματος στις Ένοπλες Δυνάμεις καθώς και…

Ινδία | Μέχρι το 2023 θα προμηθευτεί 5 πυροβολαρχίες πυραύλων S-400

Ινδία | Μέχρι το 2023 θα προμηθευτεί 5 πυροβολαρχίες πυραύλων S-400

Η συμφωνία Ινδίας και Ρωσίας για προμήθεια πυραύλων S-400 ισχύει κανονικά και αναμένεται να ολοκληρωθεί η διαδικασία παράδοσης μέχρι τα τέλη του 2023. Μετά τον πόλεμο στην Ουκρανία, σημειώθηκε ένα μικρό ρήγμα στις σχέσεις…

Pin It on Pinterest

Share This