Ιράν | Κυβερνοεπίθεση στον Οργανισμό Ατομικής Ενέργειας
Defence Redefined
Published on 24/10/2022 at 08:17

O Οργανισμός Ατομικής Ενέργειας του Ιράν ισχυρίστηκε την Κυριακή ότι χάκερς που ενεργούσαν για λογαριασμό μιας άγνωστης ξένης χώρας διέρρηξαν το δίκτυο μιας θυγατρικής της και απέκτησαν ελεύθερη πρόσβαση στο σύστημα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της.

Μια ομάδα χάκερ, που αυτοαποκαλείται “Black Reward”, ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στον Οργανισμό Ατομικής Ενέργειας του Ιράν, απαιτώντας από την Τεχεράνη να απελευθερώσει τους πολιτικούς κρατούμενους, που συνελήφθησαν στις πρόσφατες διαδηλώσεις.

Η ομάδα δήλωσε ότι διέρρευσε 50 gigabytes εσωτερικών μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, συμβάσεων και κατασκευαστικών σχεδίων που σχετίζονται με τον υποστηριζόμενο από τη Ρωσία πυρηνικό σταθμό του Ιράν στο Μπουσέρ και μοιράστηκε τα αρχεία στο κανάλι Telegram.

Δεν είναι σαφές αν το παραβιασμένο σύστημα περιείχε διαβαθμισμένο υλικό. Πάντως, το Ιράν έχει κατηγορήσει στο παρελθόν τις ΗΠΑ και το Ισραήλ για κυβερνοεπιθέσεις στις υποδομές της χώρας.

H κυβερνοεπίθεση έρχεται εν μέσω μαζικών αντικαθεστωτικών διαδηλώσεων στη χώρα που πυροδότησε η κρατική δολοφονία της 22χρονης Μάχσα Αμινί, στις 16 Σεπτεμβρίου. 

Χιλιάδες Ιρανές, πολλές με ακάλυπτο κεφάλι, βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του κινήματος αμφισβήτησης, φωνάζοντας συνθήματα εναντίον του κληρικαλιστικού καθεστώτος, χωρίς να διστάζουν να αναμετρηθούν με τις δυνάμεις ασφαλείας.

Πηγή: CNN Greece

Διαβάστε επίσης: JCPOA | Η ΕΕ κατέθεσε ένα “τελικό κείμενο” για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ
Επίσκεψη ΥΠΑΜ στη Σερβία | Αμοιβαίο ενδιαφέρον για εξοπλισμούς – Στήριξη σε ζητήματα εδαφικής ακεραιότητας

Επίσκεψη ΥΠΑΜ στη Σερβία | Αμοιβαίο ενδιαφέρον για εξοπλισμούς – Στήριξη σε ζητήματα εδαφικής ακεραιότητας

Μεταξύ των ζητημάτων που συζητήθηκαν μεταξύ των δύο ΥΠΑΜ, ήταν το ενδιαφέρον την Κύπρου για οπλικά συστήματα της Σερβικής αμυντικής βιομηχανίας αλλά και το ενδιαφέρον της Σερβίας για συστήματα που κατέχει η Κύπρος…

Pin It on Pinterest

Share This