Ιράν | Κλείνει τα σύνορα με το Ιράκ μετά το ξέσπασμα βίας στη Βαγδάτη
Defence Redefined
Published on 30/08/2022 at 18:44

Το Ιράν έκλεισε τα σύνορα του με το Ιράκ και κάλεσε τους πολίτες του να αποφεύγουν τα ταξίδια στη χώρα, δήλωσε υψηλόβαθμος αξιωματούχος, εν μέσω ενός ξεσπάσματος βίας μετά τη δήλωση του ισχυρού σιίτη κληρικού Μοκτάντα αλ-Σαντρ ότι θα αποσυρθεί από την πολιτική.

Τουλάχιστον 20 άνθρωποι σκοτώθηκαν στη διάρκεια σφοδρών συγκρούσεων στην πρωτεύουσα του Ιράκ, Βαγδάτη, χθες Δευτέρα, όταν, μετά την ανακοίνωση του Σαντρ, οπαδοί του εισέβαλαν σε κυβερνητικό μέγαρο και συγκρούστηκαν με αντίπαλες οργανώσεις.

Εκατομμύρια Ιρανοί ταξιδεύουν στην ιρακινή πόλη Κερμπάλα κάθε χρόνο για τη θρησκευτική γιορτή Αρμπάιν που σημαδεύει το τέλος μιας 40ήμερης περιόδου πένθους για τον εγγονό του προφήτη Μωάμεθ, ιμάμη Χουσέιν. Φέτος το Αρμπάιν πέφτει στις 16-17 Σεπτεμβρίου.

Η κρατική τηλεόραση επικαλούμενη τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Ματζίντ Μιραχμαντί μετέδωσε ότι τα σύνορα με το Ιράκ έκλεισαν και λόγω ανησυχιών ασφαλείας, οι Ιρανοί θα πρέπει να αποφεύγουν να ταξιδεύουν στο Ιράκ μέχρι νεωτέρας.

Η κρατική τηλεόραση ανέφερε πως το Ιράν διέκοψε όλες τις πτήσεις προς το Ιράκ μέχρι νεωτέρας λόγω της συνεχιζόμενης αναταραχής.

Τέλος, η κρατική τηλεόραση επικαλούμενη υψηλόβαθμο αξιωματούχο της υπηρεσίας πολιτικής αεροπορίας μετέδωσε ότι το Ιράν προσπάθησε να διευθετήσει μια έκτακτη πτήση για να φέρει πίσω Ιρανούς από το Ιράκ και τη Βαγδάτη, που βρίσκονταν χθες στο αεροδρόμιο και ελπίζει να τους απομακρύνει σήμερα. 

Με πληροφορίες από: REUTERS, ΑΠΕ ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης: Αλγερία | Τριήμερη επίσκεψη Εμανουέλ Μακρόν για “ανοικοδόμηση” διμερών σχέσεων

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Pin It on Pinterest

Share This