Ιράν | Δεν αναγνωρίζει στη Ρωσία την προσάρτηση Κριμαίας και περιοχών της Ουκρανίας
Defence Redefined
Published on 20/01/2023 at 13:33

Το Ιράν δεν αναγνωρίζει την προσάρτηση της Κριμαίας και των τεσσάρων περιοχών της Ουκρανίας, παρά τις άριστες σχέσεις με την Μόσχα, δήλωσε στο πρακτορείο TRT World ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν.

Συγκεκριμένα, ο ίδιος είπε ότι αναγνωρίζουν την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα των χωρών στο πλαίσιο των διεθνών νόμων, για αυτό, παρά τις άριστες σχέσεις της Τεχεράνης και της Μόσχας, δεν αναγνωρίζουν την απόσπαση της Κριμαίας και των περιοχών Λουγκάνσκ και Ντονέτσκ από την Ουκρανία.

Για αυτόν τον λόγο επιμένουν στην θέση αρχής στην εξωτερική τους πολιτική: η σύγκρουση στην Ουκρανία δεν συνιστά λύση και εμμένουν στη θέση τους ως θεμελιώδη πολιτική αρχή, δήλωσε ο Αμντολαχιάν.

Την προηγουμένη, ανάλογη δήλωσε έκανε ένας άλλος παραδοσιακός σύμμαχος της Μόσχας, ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς. Ο Βούτσιτς είπε ότι παρά τις παραδοσιακά καλές σχέσεις του Βελιγραδίου και της Μόσχας, η Σερβία δεν υποστηρίζει κάθε ξεχωριστή απόφαση του Κρεμλίνου είτε ακόμη την πλειοψηφία τους.

Διαβάστε επίσης: Ρωσία – Λευκορωσία | Ξεκίνησαν κοινά αεροπορικά στρατιωτικά γυμνάσια

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

BATTLEFIELD ReDEFiNED 2023 | Συμπεράσματα και παρατηρήσεις για τον πόλεμο στην Ουκρανία – Φωτογραφίες

BATTLEFIELD ReDEFiNED 2023 | Συμπεράσματα και παρατηρήσεις για τον πόλεμο στην Ουκρανία – Φωτογραφίες

Στα πλαίσια του διεθνούς συνεδρίου άμυνας και ασφάλειας BATTLEFIELD ReDEFiNED 2023, πραγματοποιήθηκαν παρουσιάσεις και ειδικό πάνελ σχετικά με εξειδικευμένες πτυχές και συμπεράσματα του πολέμου στην Ουκρανία…

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This