ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

Ιράν | Απορρίπτει οποιαδήποτε ανάμειξη στην επίθεση κατά του τάνκερ Mercer Street
Defence Redefined
Published on 08/08/2021 at 08:14

Η Τεχεράνη απέρριψε χθες τις καταγγελίες ότι βρίσκεται πίσω από την επίθεση που έγινε σε τάνκερ στα ανοιχτά του ακτής του Ομάν, χαρακτηρίζοντας τες, ως άσκηση ψυχολογικού πολέμου, ενώ τόνισε ότι το Ιράν επιδιώκει την ενίσχυση της ασφάλειας, στη στρατηγικής σημασίας, θαλάσσια διάβαση του Κόλπου.

Οι Yπουργοί Εξωτερικών της ομάδας των πλουσιότερων χωρών G7 ανακοίνωσαν χθες ότι το Ιράν απειλεί τη διεθνή ασφάλεια και ειρήνη και ότι όλες οι διαθέσιμες αποδείξεις έδειξαν ότι βρίσκονταν πίσω από την επίθεση στο τάνκερ Mercer Street που έγινε την προηγούμενη εβδομάδα.

«Αν είναι να αντιμετωπίσουμε εχθρούς…, θα το διακηρύξουμε ανοιχτά. Έτσι, η πρόσφατη αφήγηση από τους εχθρούς, είναι μία ψυχολογική επιχείρηση», μετέδωσαν τα κρατικά ΜΜΕ του Ιράν, επικαλούμενα τον Αμπολφάζλ Σεκαρτσί, υψηλόβαθμο εκπρόσωπο των ιρανικών ενόπλων δυνάμεων.

Διαβάστε επίσης: Ισραήλ丨Στο Ιράν επιρρίπτει την ευθύνη για την επίθεση στο ‘Mercer Street’

Το τάνκερ έφερε σημαία Λιβερίας, ενώ είναι ιαπωνικής ιδιοκτησίας υπό τη διαχείριση της ισραηλινής εταιρείας Zodiac Maritime. Η Τεχεράνη αρνείται την οποιαδήποτε ανάμειξη στην επίθεση από μη επανδρωμένο εναέριο όχημα που δέχθηκε το πλοίο, από την οποία σκοτώθηκαν δύο μέλη του πληρώματος (ένας Βρετανός και ένας Ρουμάνος). Η επίθεση έγινε κοντά στο στόμιο του Κόλπου, που αποτελεί κεντρικό σημείο διέλευσης των τάνκερ μεταφοράς πετρελαίου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ
[gs-fb-comments]
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This