Ιορδανία | Νεκροί και εκατοντάδες τραυματίες από διαρροή τοξικού αερίου – VIDEO
Defence Redefined
Published on 29/06/2022 at 11:40

Δεκατρείς άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 251 τραυματίστηκαν λόγω διαρροής τοξικού αερίου από δεξαμενή αποθήκευσης στο λιμάνι Άκαμπα της Ιορδανίας, με τις αρχές να ζητούν από τους κατοίκους να κλείσουν τα παράθυρα και να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους.

Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν σε δύο κρατικά νοσοκομεία, μία ιδιωτική μονάδα και ένα υπαίθριο νοσοκομείο. Ο επικεφαλής Υγείας της Άκαμπα, Τζαμάλ Ομπεϊντάτ, είπε ότι τα νοσοκομεία ήταν γεμάτα και οι τραυματίες ήταν σε “μέτρια έως κρίσιμη κατάσταση”.

Η διαρροή προκλήθηκε όταν μια δεξαμενή που περιείχε 25 τόνους αερίου χλωρίου, η οποία επρόκειτο να εξαχθεί στο Τζιμπουτί, έπεσε κατά τη μεταφορά της σε ένα πλοίο.

Σε ένα βίντεο που αναρτήθηκε στη σελίδα της κρατικής τηλεόρασης στο Twitter, φαίνεται η δεξαμενή να πέφτει από το βίντσι και να χτυπάει στο κατάστρωμα του πλοίου. Ένα κιτρινωπό νέφος υψώνεται στον αέρα και όλοι τρέχουν να καλυφθούν.

Οι υγειονομικές αρχές της πόλης ζήτησαν από τους κατοίκους να παραμείνουν μέσα στα σπίτια τους, με κλειστά τα παράθυρα.

Η υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας ανέφερε ότι οι ειδικοί προσπαθούν ακόμη να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα. Σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση, έχουν σταλεί στην Άκαμπα αεροπλάνα για να παραλάβουν όσους ενδεχομένως χρειαστεί να φύγουν από την πόλη.

Ο πρωθυπουργός Μπίσερ Αλ Χασάουνεχ έφτασε στην Άκαμπα και κατευθύνθηκε αμέσως στο νοσοκομείο, όπου έχουν μεταφερθεί ορισμένοι από τους τραυματίες. Ο πρωθυπουργός συγκρότησε επίσης μια ερευνητική επιτροπή, με επικεφαλής τον υπουργό Εσωτερικών, που θα αναλάβει να διερευνήσει το δυστύχημα.

Με πληροφορίες από: CNN Greece

Διαβάστε επίσης: Φινλανδία | Η κρυφή πόλη κάτω από το Ελσίνκι σε περίπτωση πυρηνικής επίθεσης – VIDEO

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This