Ινδία | Μέχρι το 2023 θα προμηθευτεί 5 πυροβολαρχίες πυραύλων S-400
Defence Redefined
Published on 17/08/2022 at 12:08

Η συμφωνία Ινδίας και Ρωσίας για προμήθεια πυραύλων S-400 ισχύει κανονικά και αναμένεται να ολοκληρωθεί η διαδικασία παράδοσης μέχρι τα τέλη του 2023. Μετά τον πόλεμο στην Ουκρανία, σημειώθηκε ένα μικρό ρήγμα στις σχέσεις των δύο χωρών στον τομέα των εξοπλισμών, καθώς η Ινδία ακύρωσε την παραγγελία των ελικοπτέρων Ka-31 από την Ρωσία. Κάτι αντίστοιχο όμως δεν φαίνεται να ισχύει στο θέμα του αντιαεροπορικού συστήματος S-400. 

O CEO της Ρωσικής εταιρείας Rosoboronexport, Alexander Mikheyev, δήλωσε σε εκπροσώπους των ΜΜΕ την Δευτέρα, πως η υλοποίηση της σύμβασης με την Ινδία προχωρεί, καθώς αναμένεται να παραδοθεί και η δεύτερη παρτίδα. Επιπλέον, πρόσθεσε πως περισσότεροι από 200 ειδικοί έχουν εκπαιδευτεί ενώ και οι πέντε συστοιχίες θα παραδοθούν μέχρι το τέλος του 2023.

Ο επικεφαλής της Ρωσικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Στρατιωτικής και Τεχνικής Συνεργασίας (ФСВТС), Dmitry Shugayev, δήλωσε στα πλαίσια της έκθεσης άμυνας Army 2022 πως η παράδοση του συστήματος πραγματοποιείται σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχει εγκριθεί στη σύμβαση. 

Η Ινδία ανακοίνωσε την πρόθεσή της για αγορά συστημάτων αεράμυνας S-400 το 2015. Υπεγράφη σύμβαση 5,43 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την παράδοση πέντε συστοιχιών S-400 «Triumf» υπεγράφη κατά την επίσκεψη του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν στην Ινδία τον Οκτώβριο του 2018.

Ήδη η πρώτη παρτίδα έχει παραδοθεί στην Ινδία τον περασμένο Δεκέμβριο και έχει τοποθετηθεί στα βορειοδυτικά της χώρας, με σκοπό την αποτροπή αεροπορικών απειλών από το Πακιστάν και την Κίνα.

Με πληροφορίες από: TAAS, Times of India, Defence Redefined

Διαβάστε επίσης: Ινδία | Δεν προχωρεί σε συμφωνία με τη Ρωσία για ελικόπτερα Kamov Ka-31

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This