Ινδία | Επιτυχής δοκιμή του πυραυλικού συστήματος AD-1 – Φωτογραφίες και VIDEO
Defence Redefined
Published on 03/11/2022 at 12:51

Ο Ινδικός Οργανισμός για Έρευνα και Ανάπτυξη στην Άμυνα (DRDO) πραγματοποίησε επιτυχή δοκιμαστική εκτόξευση του πυραύλου AD-1. Η δοκιμή πραγματοποιήθηκε στις 2 Νοεμβρίου στο νησί APJ Abdul Kalam και συμμετείχε το σύνολο του συστήματος. 

Ο AD-1 είναι βαλλιστικός πύραυλος μεγάλου βεληνεκούς για αναχαίτιση πυραυλικών επιθέσεων και αεροσκαφών εντός και εκτός ατμόσφαιρας. Οδηγείται από έναν συμπαγή κινητήρα δύο σταδίων και είναι εξοπλισμένος με προηγμένο σύστημα ελέγχου εγχώριας ανάπτυξης, σύστημα πλοήγησης και αλγόριθμο καθοδήγησης για ακριβή καθοδήγηση στον στόχο.

Κατά τη διάρκεια της δοκιμής πτήσης, όλα τα υποσυστήματα απέδωσαν σύμφωνα με τις προσδοκίες ενώ ακολούθησε επικύρωση των δεδομένων από αισθητήρες εμβέλειας, συμπεριλαμβανομένων των σταθμών ραντάς, τηλεμέτρησης και ηλεκτρο-οπτικού εντοπισμού.

O DRDO δημοσιοποίησε σχετικό VIDEO

Πηγή: DRDO

Διαβάστε επίσης: HQ-22 | Το νέο κινεζικό αντιαεροπορικό σύστημα της Σερβίας

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ
Επίσκεψη ΥΠΑΜ στη Σερβία | Αμοιβαίο ενδιαφέρον για εξοπλισμούς – Στήριξη σε ζητήματα εδαφικής ακεραιότητας

Επίσκεψη ΥΠΑΜ στη Σερβία | Αμοιβαίο ενδιαφέρον για εξοπλισμούς – Στήριξη σε ζητήματα εδαφικής ακεραιότητας

Μεταξύ των ζητημάτων που συζητήθηκαν μεταξύ των δύο ΥΠΑΜ, ήταν το ενδιαφέρον την Κύπρου για οπλικά συστήματα της Σερβικής αμυντικής βιομηχανίας αλλά και το ενδιαφέρον της Σερβίας για συστήματα που κατέχει η Κύπρος…

Pin It on Pinterest

Share This