ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

Θα απαντήσει στις ΗΠΑ στον κατάλληλο χρόνο και τόπο, λέει η Κυβέρνηση της Τουρκίας
Defence Redefined
26/04/2021

Η τουρκική κυβέρνηση θα απαντήσει στις ΗΠΑ στον κατάλληλο χρόνο και τόπο, δήλωσε ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας Ιμπραχίμ Καλίν, σχολιάζοντας τη δήλωση του Αμερικανού Προέδρου Τζο Μπάιντεν για την αρμενική γενοκτονία, ενώ η τουρκική αντιπολίτευση κατηγορεί την κυβέρνηση ότι δεν αντέδρασε με πράξεις. 

Στη δήλωσή του ο Ιμπραχίμ Καλίν ανέφερε συγκεκριμένα “θα απαντήσουμε τις επόμενες ημέρες ή μήνες με διάφορους τρόπους. Θα απαντήσουμε σε αυτή την ατυχή, άδικη δήλωση σε κατάλληλο” χρόνο και τόπο». Απόψε αναμένεται και η πρώτη τοποθέτηση του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν έπειτα από τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου.

Η αντιπολιτευόμενη εφημερίδα Σοζτζού έχει σήμερα τίτλο “Πολλά λόγια, καμιά πράξη”. Σε δήλωσή της η ηγέτης του Καλού Κόμματος Μεράλ Ακσενέρ είπε ότι  το γεγονός ότι ο Τούρκος Πρόεδρος “δεν μπόρεσε να κλείσει το ακουστικό στα μούτρα του Μπάιντεν όταν άκουσε την πρόθεσή του για την αναγνώριση και έπειτα για την προσδοκία για συνάντησή τους στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ, δεν αποκαλύπτει τίποτα άλλο παρά την αδυναμία της κυβέρνησης να αντιταχθεί σε αυτή την ανάρμοστη, μη ισορροπημένη σχέση”.

Ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας Χουλούσι Ακάρ σε μήνυμά του στο τουίτερ αναφέρει ότι “τα ιστορικά γεγονότα δεν πρέπει να εργαλειοποιούνται και να γίνονται μέσω σύγκρουσης, δεν πρέπει να πολιτικοποιούνται. Αυτό το λάθος πρέπει να διορθωθεί”.

Διαβάστε επίσης: Ιστορική αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ | Οι πρώτες αντιδράσεις της Τουρκίας

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
Κεραμωτή Καβάλας | Μνημείο για τους οπλίτες και αξιωματικούς που υπηρέτησαν στην Κύπρο – Μαρτυρεί την προσφορά της Ελλάδας

Κεραμωτή Καβάλας | Μνημείο για τους οπλίτες και αξιωματικούς που υπηρέτησαν στην Κύπρο – Μαρτυρεί την προσφορά της Ελλάδας

Αποκαλυπτήρια του μνημείου προς τιμή των Ελλαδιτών οπλιτών και αξιωματικών που υπηρέτησαν στην Κύπρο καθώς και τελετή ταφής των οστών του πεσόντος Χαράλαμπου Σαμλιάν…

Pin It on Pinterest

Share This