ΘΕΜΑΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

ΘΕΜΑΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

Η ώρα των εθελοντών| Στοιχεία και πληροφορίες για δήλωση συμμετοχής 

Defence Redefined
Published on 19/03/2020 at 14:02

Την ενεργοποίηση του πρωτοκόλλου  διαχείρισης εθελοντών σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης ανακοίνωσε ο  Επίτροπος Εθελοντισμού και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων  Γιάννης Γιαννάκη.

Σχετική ανακοίνωση αναφέρει ότι το πρωτόκολλο είχε εγκριθεί από το Υπουργικό Συμβούλιο το 2018 μετά από εισήγηση του Επιτρόπου Εθελοντισμού και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΜΚΟ).   

Το πρωτόκολλο έχει σχεδιαστεί για να παρέχει ασφαλιστική κάλυψη στους εθελοντές και να υπάρχει αποτελεσματικότερος συντονισμός σε εθελοντικές δράσεις, σε στενή συνεργασία  με τις αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους.

Για την αξιοποίηση εθελοντών σε  υποστηρικτικές δράσεις προς τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Κράτους, στην έκτακτη κατάσταση λόγω του κορωνοϊού Covid 19,  πολίτες ηλικίας 18 ετών και άνω, θα πρέπει να συμπληρώσουν το έντυπο που υπάρχει στην ιστοσελίδα του  γραφείου του Επιτρόπου (δείτε το εδώ).  

Το έντυπο μπορεί να αποστέλλεται συμπληρωμένο  ηλεκτρονικά : [email protected][email protected] ή στο  φαξ 22400181.

Με την συμπλήρωση του εντύπου, στους εθελοντές παρέχεται ασφαλιστική κάλυψη και θα αξιοποιηθούν σε πρωτοβουλίες οι οποίες σχεδιάζονται βάση των πραγματικών αναγκών που υπάρχουν, με πρώτιστο μέλημα την ασφάλεια των εθελοντών και των συμπολιτών μας, λαμβάνοντας τα αναγκαία μέτρα προστασίας τους.

Παράκληση, σημειώνει, είναι για οποιεσδήποτε εθελοντικές πρωτοβουλίες αναλαμβάνονται θα πρέπει να  παρέχεται ασφάλιση αλλά και να υπάρχει η σωστή ενημέρωση και πρωτόκολλο χειρισμού των εθελοντών, ώστε να αποκλείεται η μετάδοση του ιού.

Τέλος αναφέρει  ότι χρειάζεται ειδικευμένη διαχείριση των εθελοντών και των δράσεων που αναλαμβάνουν σε καταστάσεις πανδημίας.

 

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

Διαβάστε Περισσότερα
Σύνδεσμος Υπαξιωματικών | Αδικούνται οι ΣΥΠ στο νομοσχέδιο για το νέο Επαγγελματικό Σχέδιο Συνταξιοδοτικών Ωφελημάτων

Σύνδεσμος Υπαξιωματικών | Αδικούνται οι ΣΥΠ στο νομοσχέδιο για το νέο Επαγγελματικό Σχέδιο Συνταξιοδοτικών Ωφελημάτων

Για ότι όμως αφορά τους ΣΥΠ, οι οποίοι είχαν άλλα ωφελήματα, αυτονόητη προϋπόθεση είναι ότι, το σχέδιο θα πρέπει να έχει ευνοϊκότερους όρους σε σύγκριση με αυτά που είχαν και όχι να απεμπολούν τα δικαιώματα τους και να έρχονται σε δυσμενέστερη θέση…

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This