Η Ελληνική Επανάσταση με φιγούρες Playmobil από το Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου
Defence Redefined
Published on 17/03/2022 at 13:54

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου στο πλαίσιο των εορταστικών του εκδηλώσεων για τη 201ή επέτειο από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης, διοργανώνει την έκθεση “Το ’21 Αλλιώς: Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΜΕ ΦΙΓΟΥΡΕΣ ΚΑΙ ΔΙΟΡΑΜΑΤΑ PLAYMOBIL”. Η έκθεση γίνεται σε συνεργασία με τo Εθνικό Ιστορικό Μουσείο Ελλάδος.

Είναι μια πρωτότυπη προσέγγιση της εποχής της Επανάστασης του 1821, που απευθύνεται στο ευρύ κοινό! Παρουσιάζονται πάνω από 25 μικρά και μεγάλα εντυπωσιακά διοράματα (τρισδιάστατες απεικονίσεις σκηνών) και 86 κάδρα ιστορικών προσώπων του 1821, κατασκευασμένα από φιγούρες και εξαρτήματα PLAYMOBIL. Τα διοράματα απεικονίζουν σκηνές από την καθημερινή ζωή στην Ελλάδα στις αρχές του 19ου αιώνα, καθώς επίσης και σημαντικά γεγονότα από την Επανάσταση του 1821.

Η έκθεση αυτή παρουσιάστηκε και σχεδιάστηκε για πρώτη φορά από το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο σε συνεργασία με ιδιώτες συλλέκτες, στους οποίους ανήκουν τα διοράματα και οι φιγούρες ειδικής κατασκευής με τη στήριξη της Playmobil Hellas. Στη συνέχεια, η έκθεση περιόδευσε σε πολλές πόλεις της Ελλάδας με μεγάλη επιτυχία και σύντομα θα παρουσιαστεί αποκλειστικά από το ΠΙΤΚ στην Λευκωσία, σε ένα ειδικά  διαμορφωμένο χώρο 300 τ.μ.

Η έκθεση θα ανοίξει τις πόρτες της στο κοινό την Τετάρτη 23 Μαρτίου 2022 και θα παραμείνει ανοικτή μέχρι τις 4 Σεπτεμβρίου 2022, Δευτέρα-Κυριακή 10:00 -19:00 και η Είσοδος είναι Ελεύθερη.

Σε ένα ειδικά σχεδιασμένο διαδραστικό δωμάτιο τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν καλύτερα και να δοκιμάσουν τις γνώσεις τους γύρω από την Επανάσταση και τους ήρωες του 1821. Παράλληλα, η έκθεση πλαισιώνεται από σειρά εκδηλώσεων, όπως  διαλέξεις, ξεναγήσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα σε συνεργασία με Ιδρύματα και Φορείς από την Κύπρο και το εξωτερικό. Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν την Άνοιξη και το Καλοκαίρι 2022.

Πηγή: Πολιτιστικό ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου

Διαβάστε επίσης: Ισραήλ丨Πτήσεις Πολεμικής Αεροπορίας με άτομα με αυτισμό – Φωτογραφίες

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ
Παράταση τριών μηνών στη θητεία του Αρχηγού της Εθνικής Φρουράς – Ο ΥΠΑΜ επανέλαβε τη δέσμευση για 2% του ΑΕΠ για εξοπλιστικά

Παράταση τριών μηνών στη θητεία του Αρχηγού της Εθνικής Φρουράς – Ο ΥΠΑΜ επανέλαβε τη δέσμευση για 2% του ΑΕΠ για εξοπλιστικά

Ο Υπουργός Άμυνας (ΥΠΑΜ) Μιχάλης Γιωργάλλας, στα πλαίσια συνάντησης του με την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Άμυνας την Πέμπτη 23 Μαρτίου 2023, προχώρησε σε δηλώσεις…

Pin It on Pinterest

Share This