ΗΦΑΙΣΤΟΣ 2022 | Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η μεγάλη άσκηση δασοπυρόσβεσης – Φωτογραφίες
Defence Redefined
Published on 28/05/2022 at 15:01

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, 27 Μαΐου, 2022 η Άσκηση «ΗΦΑΙΣΤΟΣ 2022» όπως ανακοίνωσε το Τμήμα Δασών το οποίο και δημοσίευσε πλούσιο φωτογραφικό υλικό.

Σκοπός της άσκησης «ΗΦΑΙΣΤΟΣ 2022» είναι η αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας ολόκληρου του συστήματος δασοπυρόσβεσης το οποίο περιλαμβάνει όλες τις εμπλεκόμενες δυνάμεις, εναέριες και επίγειες.

Το σενάριο της άσκησης προνοούσε την εκδήλωση δασικής πυρκαγιάς στην περιοχή του Εθνικού Δασικού Πάρκου Μαχαιρά, πλησίον της Κοινότητας Καπέδων η οποία μαινόταν ανεξέλεγκτη και εξελίχθηκε σε «ΚΡΙΣΗ».

Εφαρμόστηκε το Ειδικό Εθνικό Σχέδιο «ΗΦΑΙΣΤΟΣ». Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς ενεπλάκησαν δυνάμεις από το Τμήμα Δασών, την Πυροσβεστική Υπηρεσία, την Αστυνομία, την Επαρχιακή Διοίκηση Λευκωσίας, την Υπηρεσία Θήρας και Πανίδας, την Πολιτική Άμυνα, την Εθνική Φρουρά, το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, την Υπηρεσία Ασθενοφόρων, το Τμήμα Μετεωρολογίας, τις Βρετανικές Βάσεις, το Ινστιτούτο Κύπρου, την εθελοντική ομάδα ΕΤΕΑ, καθώς και ομάδα του σώματος εθελοντών του SupportCY της Τράπεζας Κύπρου.

Εφαρμόστηκε το Σχέδιο «ΙΚΑΡΟΣ 2» που αφορά τις πτητικές επιχειρήσεις, με την εμπλοκή όλων των εναέριων μέσων που διαθέτει η Κυπριακή Δημοκρατία και πτητικών μέσων από τις Βρετανικές Βάσεις. Τις πτητικές επιχειρήσεις πυρόσβεσης ενίσχυσαν και μέσα από το Ισραήλ, ενώ στο συντονιστικό ελικόπτερο της Εθνικής Φρουράς βρισκόταν και προσωπικό από την Ιορδανία. 

Ομιλίες έκαναν ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Δρ. Κώστας Καδής και ο Διευθυντής Τμήματος Δασών, κ. Χαράλαμπος Αλεξάνδρου ενώ σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε η Διευθύντρια Εταιρικής Υπευθυνότητας της Τράπεζας Κύπρου κ. Έλλη Ιωαννίδου. Την άσκηση παρακολούθησαν επίσης μεταξύ άλλων ο Πρέσβης της Ιορδανίας, η Επίτροπος Περιβάλλοντος, ο Γενικός Διευθυντής Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, ο Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής καθώς επίσης και εκπρόσωποι των Ηνωμένων Εθνών, των Βρετανικών Βάσεων, του Υπουργείου Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, του Υπουργείου Άμυνας, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Αστυνομίας, της Ε.Φ., της Πολιτικής Άμυνας, της Υπηρεσίας Θήρας και Πανίδας, της Πολιτικής Αεροπορίας, των Επαρχιακών Διοικήσεων και Τμημάτων του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος.

*Φωτογραφικά πλάνα από την Άσκηση: Γιώργος Α. Κωνσταντίνου

Διαβάστε επίσης: Τμήμα Δασών | Μεταστάθμευση στη Βάση της Σούδας – Φωτογραφίες

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

1500 παράτυποι μετανάστες επιχείρησαν να περάσουν τον Έβρο σε μια μέρα – Οργανωμένο Τουρκικό σχέδιο

1500 παράτυποι μετανάστες επιχείρησαν να περάσουν τον Έβρο σε μια μέρα – Οργανωμένο Τουρκικό σχέδιο

Είναι ξεκάθαρο ότι υπάρχει οργανωμένο σχέδιο εργαλειοοποίησης των μεταναστών από την πλευρά της Τουρκίας, κατήγγειλε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος…

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This