ΗΠΑ | Πιο περιορισμένη πρόσβαση των στρατιωτικών στα όπλα για αποφυγή αυτοκτονιών
Defence Redefined
Published on 27/02/2023 at 11:33

Ανεξάρτητη επιτροπή συνέστησε στον αμερικανικό στρατό να ελέγχει πιο αυστηρά την πρόσβαση στα ατομικά όπλα του προσωπικού του στις στρατιωτικές βάσεις, ώστε να αποτρέπονται όσο το δυνατόν περισσότερες αυτοκτονίες, που είναι εκατοντάδες στις τάξεις του κάθε χρόνο.

Στην πλειονότητα των αυτοκτονιών στις τάξεις των ενόπλων δυνάμεων χρησιμοποιούνται όπλα, εξήγησε η επιτροπή, στην οποία ανατέθηκε το 2021 από το Πεντάγωνο να μελετήσει το ζήτημα και να κάνει προτάσεις, συμπληρώνοντας πως το να μειωθεί η πρόσβαση στα όπλα, ιδιαίτερα σε στιγμές έντονης συναισθηματικής φόρτισης, θα μείωνε τις αυτοκτονίες.

Ανάμεσα στις 120 προτάσεις της επιτροπής είναι επίσης να καταγράφονται όλα τα όπλα όσων ζουν σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις, καθώς και να κλειδώνονται όταν αποθηκεύονται.

Ενδεχόμενη υιοθέτησή τους θα ενίσχυε τους τρέχοντες κανονισμούς, που ποικίλλουν από βάση σε βάση, αφού εξαρτώνται από τη νομοθεσία της πολιτείας όπου βρίσκεται η καθεμιά.

Η πρόσβαση στα όπλα, οι περιορισμοί στην οποία είναι λιγοστοί στις ΗΠΑ, γίνεται συχνά μήλο της έριδος στο αμερικανικό πολιτικό σκηνικό, όπου η δεξιά εναντιώνεται σε οποιοδήποτε περιοριστικό μέτρο.

Πάνω από 500 στρατιωτικοί και 200 συγγενικά πρόσωπα στρατιωτικών αυτοκτόνησαν στις ΗΠΑ το 2021, κατά τους αριθμούς του Πενταγώνου.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης: ΗΠΑ | Απόφαση που προβλέπει τη χρήση “killer robots” από τις δυνάμεις επιβολής της τάξης

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This