ΗΠΑ | Θα πουλήσουν αεροσκάφη F-15 στην Αίγυπτο
Defence Redefined
Published on 16/03/2022 at 10:46

Οι ΗΠΑ θα πουλήσουν στην Αίγυπτο μαχητικά αεροσκάφη F-15, δήλωσε την Τρίτη αμερικανός στρατηγός κατά τη διάρκεια ακρόασης στο Κογκρέσο, παρά τις ανησυχίες στην Ουάσινγκτον για την κατάσταση ως προς τα ανθρώπινα δικαιώματα στην αραβική χώρα.

Στην περίπτωση της Αιγύπτου, δήλωσε ο στρατηγός Φρανκ Μακένζι, πως υπάρχουν καλά νέα, με την έννοια ότι θα προμηθευτούν F-15, κάτι για το οποίο απαιτήθηκε μακρά και δύσκολη δουλειά. Ο στρατηγός Μακένζι είναι ο επικεφαλής του μεικτού αμερικανικού διοικητηρίου που είναι αρμόδιο για τη Μέση Ανατολή (της USCENTCOM), που εκφράστηκε ενώπιον επιτροπής της Γερουσίας.

Ο ανώτατος αξιωματικός δεν θέλησε να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες για την πώληση. Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, που θα πρέπει να την εγκρίνει, δεν έχει ακόμη ειδοποιήσει το Κογκρέσο για τη σχεδιαζόμενη πώληση, όπως είναι υποχρεωμένο.

Τον Ιανουάριο, οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν την έγκριση της πώλησης δύο μεγάλων πακέτων στρατιωτικού εξοπλισμού στην Αίγυπτο, που περιλάμβαναν μεταγωγικά αεροσκάφη και συστήματα ραντάρ. Η πώληση των 12 τετρακινητήριων μεταγωγικών C-130 J Super Hercules και συναφούς εξοπλισμού εκτιμάται ότι θα γίνει έναντι τιμήματος 2,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Ωστόσο πέρυσι το Στέιτ Ντιπάρτμεντ είχε αναστείλει τη χορήγηση στρατιωτικής βοήθειας αξίας 130 εκατομμυρίων δολαρίων στην Αίγυπτο εξαιτίας της κατάστασης ως προς τα ανθρώπινα δικαιώματα στην πολυπληθέστερη αραβική χώρα.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης: Γερμανία | Πρόθεση για αγορά αεροσκαφών F-35

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This