ΗΠΑ | Η Βόρεια Κορέα παρέδωσε στρατιωτικό υλικό στη Ρωσία προς χρήση στην Ουκρανία
Defence Redefined
Published on 14/10/2023 at 13:45

Η Βόρεια Κορέα παρέδωσε τις τελευταίες εβδομάδες πάνω από χίλια εμπορευματοκιβώτια με στρατιωτικό υλικό και πυρομαχικά στη Ρωσία, δήλωσε χθες Παρασκευή εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.

Το υλικό αυτό θα χρησιμοποιηθεί για επιθέσεις κατά της Ουκρανίας, σύμφωνα με τον Τζον Κέρμπι, εκπρόσωπο του συμβουλίου εθνικής ασφαλείας της αμερικανικής προεδρίας.

Ο κ. Κέρμπι πρόσθεσε πως σε αντάλλαγμα η Βόρεια Κορέα θέλει να λάβει ρωσικό στρατιωτικό εξοπλισμό και εξελιγμένες τεχνολογίες, ιδίως αεροσκάφη, πυραύλων, τεθωρακισμένα και υλικό για την κατασκευή βαλλιστικών πυραύλων.

Οι ΗΠΑ έχουν ήδη παρατηρήσει εκφορτώσεις από ρωσικά πλοία εμπορευματοκιβωτίων στη Βόρεια Κορέα, που μπορεί να αποτελούσαν τις πρώτες παραδόσεις ρωσικού στρατιωτικού υλικού, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο.

Αυτή η στρατιωτική συνεργασία σε πλήρη ανάπτυξη ανάμεσα στη Βόρεια Κορέα, συμπεριλαμβανομένης της μεταφοράς τεχνολογιών, αποτελεί απειλή για την περιφέρεια και το διεθνές καθεστώς μη διάδοσης, ανέφερε ακόμη ο εκπρόσωπος, υπενθυμίζοντας παράλληλα το διεθνές εμπάργκο στην Πιονγκγιάνγκ.

Τον Σεπτέμβριο, ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν στο ρωσικό έδαφος, με τις συνομιλίες τους να επικεντρώνονται σε στρατιωτικά ζητήματα.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης: ΗΠΑ | Η Ρωσία αγοράζει πυρομαχικά από τη Βόρεια Κορέα

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This